Finsk træner følte sig altid hjemme, da han var aktiv i det midtjyske

Da Pekka Tirkkonen var aktiv under Todd Bjorkstrand forsømte Herning-træneren ikke en lejlighed til at fremhæve finnen som "mønster-prof", der levede op til alle forskrifter i forhold til at leve og agere professionelt. 

Tirkkonen var i det hele taget en meget vellidt person i Blue Fox, og derfor var det oplagt, at han - der siden gik direkte over i trænergerningen, var en topkandidat til at overtage jobbet som chef i Herning.

Det stod også i Pekka Tirkkonens personlige kort, at han en dag ville vende tilbage til Danmark og Herning.

- Jeg har altid tænkt, at jeg nok ville komme tilbage på et tidspunkt. Min familie og jeg havde fire gode år i Herning i slutningen af min karriere. Min yngste datter blev født i Herning, og mine to ældste døtre gik på Herning Friskole. Alle tog sig så godt af os her, siger Pekka Tirkkonen til Herning Folkeblad i et længere interview om ansættelsen.

Jeg vil skabe en hårdtarbejdende, positiv atmosfære. Ligesom jeg oplevede, da jeg selv spillede i Herning. Vi skal være hårde at spille imod. Jeg kan godt lide skøjtestærke hold, der arbejder hårdt - spiller med hovedet, men også er klar over, at ishockey er en sportsgren, hvor man skal vinde sine dueller, siger Tirkkonen. 

Han nåede at spille 200 kampe i Danmark med 191 point til følge og vandt mesterskabe tre gange på fire sæsoner med Herning Blue Fox. 

Efter sin aktive karriere har Tirkkonen haft en lang og fin karriere som træner, som altså nu fører ham til Midtjylland for anden gang i et langt ishockeyliv. 

 


Esbjerg-træner bekræfter: Corcoran er fløjet hjem til USA LUIS BLAK OLSEN fortsætter i Herlev Eagles