Med ansættelsen af den 53-årige dansk-canadier Erik Petersen er trænerteamet komplet hos Esbjerg Energy.

- Det har været vigtigt for os at ansætte en assistenttræner med en særlig indsigt i back-spillet. Erik spillede selv back da han i et årti var en profil i den bedste danske række og han har sidenhen arbejdet uden for isen, fortrinsvis med yngre ishockeyspillere, fortæller Peter Gommesen fra Esbjerg Energy.

- Udvikling af yngre spillere har en stor prioritet hos os i Esbjerg Energy, og for at det kan lykkes, er det vigtigt at spillerne får den rigtige vejledning. Erik Petersen har erfaring i arbejdet med yngre spillere fra klubber og ungdomslandshold, så vi glæder os til, at han tiltræder den 1. august.

Den kommende assistenttræner kommer oprindeligt fra den lille by Dauphin i den canadiske provins Manitoba, men blev først kendt i bredere danske ishockeykredse, da han i sommeren 1986 ankom til Vojens, hvor han spillede en enkelt sæson. Bedst kendt er Erik Petersen dog for sine år i Herning, hvor han var med til at sikre midtjyderne seks danske mesterskaber.

- Jeg glæder mig til de nye udfordringer i Esbjerg. Jeg har kigget efter det rigtige sted, og blev opmærksom på muligheden, da jeg i anden sammenhæng talte med Peter Gommesen. I starten skete der ikke meget, men pludseligt tog tingene fart, fortæller Erik Petersen.

- Det vi først fik hul på samtalerne, hvor jeg bl.a. har talt med Jason Jaspers og Peter Gommesen, faldt tingene hurtigt på plads. Jeg har været glad for arbejdet med spillere, der var på vej til at spille eliteishockey på lands- og klubhold. Nu glæder jeg mig til at arbejde med et ligahold.

Erik Petersen arbejdede i en del år som assistenttræner på bl.a. U20-landsholdet, men har samtidigt været ansat i Herning Ishockey Klub. Fra 2013 til 2017 fungerede den kommende Energy-assistent som cheftræner i canadisk ungdomsishockey, inden han herefter blev ansat i Vojens Ishockey Klub og på det danske U18-landshold.

- Jeg ønsker at hjælpe spillerne til at præstere. Men også være en del af et hold. Det er vigtigt for mig, at vi kan skabe noget sammen. Jeg har søgt den rigtige klub. Jeg vil bidrage til, at spillerne får tro på sig selv og holdet. Men også lære dem at være tålmodige og klar når chancen byder sig, forklarer den kommende Energy-assistent.

- Erik har den indsigt, det kræver at kunne udvikle og guide unge spillere. Han er dygtig til at arbejde med unge mennesker og han har samtidigt et netværk, som vi som organisation kan profitere af. Vi glæder os til, at han tiltræder, slutter Peter Gommesen.


Populære Halme fortsætter i Frederikshavn Grayson Downing forlænger med Energy