Esbjerg levnede ikke megen tvivl om udfaldet, da Rødovre sikkert blev sat til vægs med 4-1 tirsdag aften i Granly Hockey Arena. Christian Wejse var blandt de mest toneangivende hos hjemmeholdet, der noterede sig for den tredje sejr på stribe over Rødovre og tilmed hentede den tredje sejr i træk i Metal Ligaen, for første gang i indeværende sæson.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)Esbjerg tog tirsdag aften imod Rødovre hjemme i Granly Hockey Arena. Vestjyderne kunne umiddelbart godt give den fuld skrue, uden at tænke for meget på det fremtidige kampprogram, da kampen var Esbjergs sidste i 10 dage.

Vestjyderne har haft medvind på det seneste, hvor det er blevet til sejre over både Rungsted og Aalborg fra toppen af tabellen, så måske Esbjerg er ved at finde noget af den stabilitet, som man har savnet henover det meste af sæsonen hidtil? Man havde i hvert fald tirsdag aften mulighed for, for første gang i sæsonen, at tage tre sejre i træk.

Rødovre har, i fraværet af talrige profiler, derimod haft det svært på det seneste, hvor man har måttet indkassere tre nederlag på stribe. Københavnernes skadesmareridt fortsætter og man måtte således undvære Kasper Jensen, Matt O’Connor, Nicklas Carlsen, Matthias Asperup og Julius Nyquist til aftenens kamp. Hos hjemmeholdet måtte man se bort fra Travis Walsh og Jonas Torbensen.

Målmandsduellen stod mellem William Rørth og Mathias Seldrup.

Lynscoring og pauseføring til Esbjerg

Da gæsterne trak en udvisning efter kun 31 sekunders spil fik Esbjerg hurtigt muligheden i power play. Her var vestjyderne ikke sene til at udnytte muligheden, da man 24 sekunder senere havde bragt sig i front med 1-0. Det var Grayson Downing der fandt Matt Pistilli tæt under mål og selvom pucken kun lige nøjagtigt sneg sig ind over stregen bag Rørth, så havde Esbjerg altså fået etableret en tidlig føring efter mindre end et minuts spil.

Mindre end to minutter efter Esbjergs føringsmål fik Rødovre chancen i power play, men gæsterne havde svært ved at finde melodien og overtalsspillet blev aldrig for alvor farligt.

Fem mod fem var et angrebsivrigt Esbjerg-mandskab hurtigt tilbage i en dominerende rolle igen. Hjemmeholdet havde flere gange Rødovre på krogen, men den kompakte defensiv stod godt imod foran William Rørths mål.

Rødovre var fortsat i en afventende forsvarsposition langt hen ad vejen, som man rundede periodens halvvejsmærke. Og netop i det 10. minut var Esbjerg utroligt tæt på at fordoble føringen, da Trevor Cheek og Grayson Downing med en dobbeltchance ikke var mange centimeter fra at passere Rødovre-keeperen.

Ingen af de to hold formåede at drage nytte af endnu en power play-mulighed i periodens sidste syv minutter og Esbjerg kunne dermed tage den tidligt etablerede føring med ud til pausen. Dette efter 20 minutters ishockey, der i langt overvejende grad var foregået på Esbjergs præmisser, hvilket skudstatistikken på 15-7 også var vidnesbyrd om.

Esbjerg satte tempoet og trak fra

Hjemmeholdet fortsatte hvor man havde sluppet i første periode. Tempoet ar fortsat højt og gæsterne havde til tider mere end almindeligt svært ved at følge med.

Derfor var det heller ikke så overraskende, at Esbjerg kunne bringe sig på 2-0 et par minutter inde i perioden, hvor man viste effektivt omstillingsspil. Niklas Andersen styrtede frem over isen og fandt med en præcis pasning en fremadstormende Trevor Cheek, der tæt under mål blot skulle sætte bladet på, for at fordoble Esbjergs føring. Rørth i Rødovre-målet havde ingen chance for at nå forflytningen og kunne intet klandres.

Værterne viste fortsat både mest initiativ og højest tempo, som perioden skred frem og efter otte minutter gav det vestjyske overtag pote igen. Christian Wejse fik det til at se let ud, da han rundede et par Rødovre spillere dybt i gæsternes zone, inden han serverede pucken på et sølvfad for Zach Pochiro, der resolut klappede pucken ind bag Rørth til 3-0.

Gæsterne fik chancen i power play efter 12 minutter, da Simon Grønvaldt måtte indkassere en udvisning for hjemmeholdet. Rødovre fik sig på glimrende vis etableret i Esbjergs zone efterfølgende, men trods et godt forsøg tæt under mål til Nikolaj Zorko, så blev det ved lige ved og næsten for Sjællænderne. Det samme gjorde det efter 17 minutter, hvor kun storspil af Mathias Seldrup forhindrede Mads Eller i at reducere på en fremragende afslutning.

Wejse lukkede og slukkede

Vi springer direkte frem til det sjette minut i tredje periode, hvor Esbjerg netop var kommet i overtal. Hjemmeholdet får dog kludret så meget i det, at gæsterne får lejlighed til at slå kontra i undertal og her får Rødovre også scoret. Men der er tilsyneladende blevet begået en forseelse inden scoringen, hvorfor denne annulleres og Thomas Olsen må følge Frederik Kaels i straffeboksen. Ikke just en dommervurdering, der vakte begejstring i Rødovre-lejren.

Trods et forventeligt vedvarende vestjysk pres i det efterfølgende fem mod tre-spil, så slap Rødovre dog med skrækken, selvom værterne kom frem til et par rigtigt store chancer til Travis Brown og Matt Pistilli.

Gæsterne havde dog held med at bide fra sig efter ti minutters spil, hvor man ganske enkelt oversprintede Esbjergs defensiv og ”snød” Esbjerg for en icing. Godt set af gæsterne, der altså kastede alt frem og kunne drage nytte af hybrid-icing-reglen. Og hvem andre end de legendariske Virtala-brødre stod bag genialiteten? Teemu til Marko og 3-1 på tavlen. Stærkt.

Et par minutter senere havde Matt Pistilli en chance af de helt store, da han blev spillet fri lige foran Rødovre-målet, men canadieren manglede skarphed og overplacerede sin afslutning.

Skarphed manglede Christian Wejse til gengæld ikke, da han efter knapt et kvarter lukkede og slukkede kampen med sin scoring til 4-1. Zach Pochiro havde trukket pucken ned bag gæsternes mål, hvorfra han med en kvik pasning satte Wejse perfekt op til afslutning midt i slottet. Wejse tøvede ikke et sekund og pucken blev first-timet op i krydset.

Esbjerg har dermed hentet tre sejre i træk for første gang i denne sæson, mens Rødovre indkasserede det fjerde nederlag på stribe.