White Hawks tog en aldeles fortjent sejr over Rungsted, og holder sig inde i kampen om Final 4 billeterne.

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 3-1 (1-0,2-1,0-0)

Det kan godt ske hans efternavn er svært at udtale, men i Frederikshavn og omegn har de ingen problemer med det. Trkulja er navnet de er blevet fortrolige med, og i aften blev svenskeren en slags matchvinder for vendelboerne, da de satte Rungsted til vægs i Metal Ligaen. Han var her, der, og alle vegne, den gode Daniel Trkulja, og med to scoringer, bidrog han væsentligt til høgenes sejr. Han ligner et scoop der er gjort i Frederikshavn i denne sæson, og hans meritter som SHL spiller kom for alvor til udtryk i aften.

Det var en ganske jævnbyrdig første periode i Vendsyssel, der blot var 1,6 sekund fra at ende uden scoringer. Men høgenes topscorer Daniel Trkulja ville det anderledes, og i powerplay fik han skovlet pucken ind under en prisgivet Isak Wallin i Rungsted buret. Svenskerens femte scoring i sæsonen, og han ligner høgenes helt store offensive kort i denne sæson.

Forud var gået en periode med muligheder i begge ender. Ikke de største chancer, men der var dog alligevel nogle kvalitetsafslutninger, som de to keepere skulle tage sig af. For hjemmeholdet var det især Alex Bumagin der var toneangivende, og han havde tre muligheder i perioden. For gæsterne var det Nick Moutry der gik forrest, men heller ikke han havde held af sine afslutninger.

Scoringen så ud til at give høgene vinger, for de indledte anden periode med at presse Rungsted fuldstændig i bund. Der blev kreeret masser af chancer, og Isak Wallin havde nok at se til. Helt forhindre scoringer kunne han ikke, og efter seks minutter fik Malte Setkov ikke ekspederet pucken ordentlig væk, så den endte hos Sebastian Brinkman, der let kunne øge føringen for hjemmeholdet.

Det var som om Rungsted vågnede efter dette. De blev mere nærgående, og blev mere puckbesiddende end de havde været tidligere i perioden. Fire minutter efter hjemmeholdets scoring, kom defensiven i problemer. Nick Moutry kom igennem, og fik sendt skiven ind bag Galansky.

Rungsted fortsatte presset, og Galansky var vågen i flere sekvenser. Men pludselig var den gal igen i den anden ende. Og så var han der igen, svenske Trukulja. Ikke det hårdeste skud han har sendt mod mål i sin karriere, men ind kom den, efter lidt tøvende målmandsspil af Isak Wallin. Den vil han ærgre sig over, når han får den set igen. Men svenskeren og høgene var ligeglade, for de fik en 3-1 føring at gå ind til tredje periode med.

Tungt Rungsted pres i begyndelsen af tredje periode, hvor Moutry igen var tæt på. Den stærke canadier ligner et godt sign af Rungsted i sæsonen. Han var suverænt nordsjællændernes bedste i aftenens kamp. Han kunne dog ikke gøre det alene, og vendelboerne var den tand bedre end Rungsted i aften.

White Hawks burde have gjort det til 4-1 med 14 minutter igen, da et gevaldigt klumpspil fandt sted foran Wallin. Ind ville pucken ikke, selvom den hoppede og dansede på stregen i flere omgange.

Rungsted formåede aldrig at få det gjort spændende i Nordjyske Bank Arena, og med to minutter igen forlod Wallin buret til fordel for en ekstra markspiller.

Det gav ikke den ønskede effekt, og hjemmeholdet kunne trække sig sejrsrigt ud af opgøret. Ingen har tidligere i sæsonen snakket om Final 4 deltagelse for høgene, men de er i hvert fald for alvor med i kampen om den eftertragtede finaleweekend.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Rungsted OPTAKT: Frhavn White Hawks-Rungsted Seier Capital