Snart afgøres det, om den bedste tyske liga gennemføres i denne sæson

En af de europæiske ligaer, der endnu ikke er kommet i gang, er den bedste tyske række, Deutsche Eishockey Liga. Her har man ofte drøftet muligheden for at spille uden tilskuere - eller med et fåtal - men endnu er det altså ikke lykkedes at komme til enighed om en sæsonstart. Lige nu er turneringen i Tyskland projekteret til at begynde i anden halvdel af december. 

14 klubber er med i DEL, og en af storklubberne, Kölner Haie, har udtrykt voldsom bekymring for at skyde sæsonen i gang. Omvendt er otte af klubberne i DEL, blandt andre en lille håndfuld danskerklubber, i gang med Magenta Sport Cup, en slags turnering, der i bedste fald tjener som opvarmning til den rigtige sæson. 

Så signalerne er blandede i Tyskland, hvor både DEL2, den næstbedste række, og de tredjebedste rækker, Oberliga Nord og Süd, er gået i gang. 

Nu venter ishockey-Tyskland på DEL og den videokonference, der skal afgøre ligaens foreløbige fremtid. 

Kommer DEL ikke i gang, får det store konsekvenser for de bedste tyske spillere, der dermed skal ud på markedet for at finde nye klubber. Det samme gælder de mange imports, der er på kontrakt, herunder syv danskere. Samtidig skal mange tyske landsholdsspillere på en eller anden måde holde sig i form frem mod VM i maj, så det er på mange måder et spændende møde på torsdag.

Ikke blot tysk ishockey, men også for resten af den internationale scene. 


MARCUS ALMQUIST tilslutter sig Rødovre frem til nytår Blue Fox-direktør og formand: Ligaen skal nok overleve, ansvarligheden hersker