Herlev gav aldrig op i Vojens på en dramatisk aften med et hav af udvisninger, som ingen helt kunne finde hoved og hale i

Herlev Eagles lever i MetalFinal4-kampen.

Eagles leverede et vildt comeback i mod en af de direkte modstandere i matchen om de fire pladser, SønderjyskE.

Dermed formåede Herlev for anden fredag i træk at erobre en af store jyske udebaner i endnu en 6-5-sejr efter overtid, og Eagles er stadig nærmeste konkurrent til de tre af de fire øverste hold, der endnu ikke er Final4-klar.

Hjemmeholdet og publikum i Vojens endte med at være svært frustreret over et usikkert dommerpar, der havde svært ved at finde linjen i aften.

Fire udvisninger til samme mand

De første 20 minutters var et rent mareridt for Phil Lane, der måtte i boksen hele fire gange, den ene dog, hvor han ikke så ud til at være i nærheden af spillet. Her kunne man sagtens følge Lanes frustration.

MacGregor Sharp havde en tidlig mulighed for at bringe SønderjyskE foran, men første mål kom efter fem minutter.

Frederik Bjerrum legede skøjteprinsesse i egen zone og tabte pucken, så Joonas Riekkinen let kunne udplacere Galbraith i kassen.

Det var det sidste man så til Frederik Bjerrum i første periode.

Føringen holdt imidlertid kun godt halvandet minut, så havde Mike Little udlignet på et fint placeret skud fra blå linje. Christian Elmose så ud til at blive fanget på det forkerte ben i målet.

Sønderjyderne forsøgte nu at bygge videre på deres momentum, men to udvisninger inden for kort tid, begge dømt mod Phil Lane, forpurrede den plan.

Såvel Carlsson som Tikkinen havde fine muligheden, men ind ville pucken ikke.

I spil fem mod fem fik sønderjyderne et lille overtag og specielt Anthony Nigro var tæt på at kvittere.

Udvisninger, straffeslag og 4-2

Var første periode præget af udvisninger, blev anden periode decideret domineret af et hav af udvisninger.

Først fik gæsterne to plus ti minutter, og efter små seks minutters hockey eskalerede begivenhederne.  Josh MacDonald fik to minutter for en slashing, og mens den udvisning var afventende, opstod der en batalje mellem Benjamin Mauritzen og Daniel Nielsen.

Førstnævnte fik to minutter, mens Daniel Nielsen seks minutters udvisning plus ti minutters personlig straf.

Publikum var for alvor på dupperne nu, men selv en gjaldende pibekoncert kunne ikke forhindre Tikkinens hammer, der bragte Herlev op med 2-1 i spil fem mod tre.

Herefter var det Herlevs Magnus Molge, der røg ud i fire minutter, men knapt havde han sat sig til rette, før Mads Lund gjorde ham selskab i modsatte straffeboks, ligeledes vist ud i fire minutter.

Omend det var spil fire mod fire for en stund, kom der lidt mere linje i spillet, og Christian Silfver udnyttede en kæmpe chance, da han smækkede pucken ind til 2-2-udligning.

Herefter var det powerplay til hjemmeholdet, da gæsterne fik en to minutters tur i boksen.

Her opfangede Anthony Nigro, der tidligere i perioden havde været en tur ude ved lægen efter at være blevet ramt af en puck i ansigtet, pucken, og sendte den iskoldt ind til 3-2 føring til værterne.

SønderjyskE havde nu flertallet af chancer, men Herlev var på ingen måde ufarlig.

Det var dog hjemmeholdet, der var bedst, når det en sjælden gang var fem mod fem. Det så man også, da Steffen Frank kort før pausen brød igennem og blev ureglementeret bremset.

Det gav den lange forward muligheden på straffeslag og den chance udnyttede Frank stensikkert på Jidskog, der blev skiftet til sin eneste optræden denne aften.

Dermed kunne sønderjyderne skøjte til pause foran 4-2.

Vild tredje periode

Tredje periode blev indledt med en mulighed i fem mod fire til hjemmeholdet. Spillet blev sat fint op og det kunne ligne en afgørelse, da Daniel Nielsen sendte pucken ind til 5-2.

Samme Nielsen blev kort efter kørt over af Magnus Koch midt på isen, og det skabte tumult. En hidsig Magnus Koch måtte i brusebad. Samme straf fik SønderjyskE’s Martin Eskildsen. Daniel Nielsen måtte uventet følge trop med en tominutters-udvisning. Dommerne var i den grad i fokus i Vojens – mere end spillerne.

Herlev reducerede til 3-5. Der blev fløjtet for blokering, men dommer Reimer gik med sin ”second opinion” og ændrede til mål. Riekkinen stod for scoringen.

Phil Lane tog sin femte udvisning, da han skød efter en offsidekendelse. Magnus Povlsen gik til ham. Lane slog retur, røg i boksen og Povlsen kunne med et grin glæde sig over endnu et overtal. Kort efter røg Victor Rollin-Carlsson ud.

Det blev fire mod fire og Herlev reducerede igen. Benjamin Mauritzen scorede på en Galbraith, der ikke havde sin bedste aften. Nu var det nervøst i Vojens. Publikum appellerede for noget, der lignede en klar forseelse på Bjerrum, men i stedet røg Steffen Frank ud kort efter.

Herlev fik ikke udnyttet muligheden, men de optimistiske gæster fortsatte. I slutminuttet satsede gæsterne i seks mod fem.

Her fik Patrick Galbraith fat i pucken, men forsømte at få den clearet og minsandten om ikke Herlev slog til med bare seksogtyve sekunder på klokken. Riekkinen scorede det vitale 5-5-mål for Herlev.

Magnus Povlsen kvitterede ved at køre ud til hjemmepublikummet og hånligt klappe op mod SønderjyskE-fansene. En unødvendig gestus efter et stærkt comeback.

Svensk matchvinder
5-5 efter 60 minutter. Afgørelsen faldt naturligvis i powerplay på en aften med mange, mange udvisninger. Victor Rollin-Carlsson blev matchvinder og sikrede Herlev de to point.

En underlig kamp, hvor de to mandskaber på en måde var i baggrunden.  Herlev skal roses for aldrig at give op og kæmpe videre trods nede med tre mål.  Rollin Carlsson var blandt sit holds bedste sammen med Joonas Riekkinen.

Hos sønderjyderne er der uden tvivl stor frustration, dels over at måtte nøjes med er enkelt point i Final4-regnskabet trods en tremålsføring, men utvivlsomt også over følelsen af at være meget uheldig med op til flere kendelser. Den følelse skinnede igennem i Frøs Arena i aften.

Mike Little var igen sønderjydernes bedste og trods nederlaget i overtid, står sønderjyderne med 23 point stadig med fordelen frem mod den afgørende Metal Final4-kvalifikationsuge. Herlev har to point færre med to kampe tilbage.