På en aften hvor man i Herning havde valgt at knække cancer fulgte hjemmeholdets spillere op med en stor præstation. I hvidklædte trøjer til lejligheden tog Blue Fox sæsonens første storsejr i sæsonen da det blev til 7-0 over Odense. Fem forskellige målscorere og to fra Mark MacMillan blev facit denne fredag aften.

Herning Blue Fox – Odense Bulldogs: 7-0 (2-0, 3-0, 2-0) Hvis man havde sat x I kalenderen ved fredag d. 25/10 som sæsonens foreløbige vigtigste kamp gav det god mening. At det ikke var på baggrund af Final4-ræset, men fordi aftenens modstander fra Odense lå en placering højere end Herning, som ligger sidst, var det nok de færreste der turde sige højt i august.

Ikke desto mindre tre helt vitale point for Blue Fox – ikke mindst for selvforståelsen hos Danmarks mest vindende ishockeyklub. Herning spillede denne aften i hvide ”knæk cancer”-trøjer, og derfor var Odense-spillerne trukket i HIK’s marineblå trøjer.

Der forelå endvidere ingen tilgængelige kamprapport på pressepladserne, så der tages i denne artikel forbehold for fejl af navne og numre.

Herning fik den ønskede drømmestart allerede efter små tre minutter. Morten Poulsen foretog et af sine energiske ridt ind i zonen, og på bagerste stolpe kunne Mark MacMillan let sende pucken over stregen til 1-0.

Minuttet senere skulle den have stået 2-0, men returen fra det skud som Daniel Nielsen hamrede på overliggeren blev på det skammeligste fumlet væk fra det tomme mål af Jan Dalecky.

Et powerplay til værterne sendte dog alligevel rævene i front med to. Sean Flanagan sendte et skud fra blå linje imellem venner og fjender, og pucken fandt til sidst vej ind bag Evan Cowley.

En busfuld medrejsende Odense-supportere bidrog med en festlig stemning på lægterne, og midvejs i perioden deres helte så i powerplay.

Simon Nielsen blev dog aldrig rigtig testet af fynboerne mod en tæt Herning-boks anført af tilbagevendte Dmitri Kostromitin. Dan Maggio var i øvrigt ikke at finde på isen denne aften.

Presset på Odense aftog en smule herefter, og Riley Bourbonnais havde en oplagt mulighed for at afslutte, men han valgte i stedet at passe pucken, og Herning kunne køre kontra.

Evan Cowley diskede op med en fornem redning på Morten Poulsen der i situationen blev generet tilpas meget, og Herning sluttede derfor perioden af i powerplay.

Mark MacMillan var uhyre tæt på at omsætte overtallet til mål, men Odense slap fra perioden nede 0-2 efter skudstatistik på 13-2 i midtjysk favør.

Herning fortsatte ufortrødent

Odense fik en klart bedre start på anden periode, men så ramte uheldet pludselig. Thomas Andersen lagde en puck mod mål, og Peter Larsen fik styret pucken på skinnen af en back hvorefter den kurede i mål.

3-0 Herning og kort efter var de igen tæt på at lyne. Rasmus Nielsen fik tid og plads til at afslutte, og Lasse Lassen var over returen med det samme, blot for at se Cowley hive en refleks af en anden verden op af hatten.

Daniel Nielsen var ligeledes tæt på at øge med et af sine karakteristiske håndledsskud, men det blev Markus Jensen som var næste mand på tavlen. Et kort træk til siden og sikkert lagt ind af herninggenseren som har gang i en pointmæssig fin sæson.

Selvtilliden hos midtjyderne var til at se på spillet hvor både Cam Brace og Sean Flanagan valgte de svære løsninger, men oppe 4-0 har Ben Cooper sikkert lettere ved at se igennem fingre med dette.

Et velspillet powerplay var tæt på at give Odense en reducering. Yannick Vedel havde en fin styring og Cole Candella var tæt på med et maskeret skud.

En spiller der til gengæld har ramt en opadgående formkurve er Cam Brace. Candieren startede sæsonen sløjt, men har fået gang i produktionen på det seneste. En håndfuld minutter før pausen leverede han en sukkerpasning til Lasse Lassen, og denne gang svigtede midtjyden ikke.

Stor glæde hos Lassen der i den grad kæmper med at finde tidligere tiders målform. Fortsat stor opbakning til gæsterne fra lægterne trods 5-0 på tavlen inden sidste periode.

Målfest og efterfest

I pausen havde Ben Cooper med garanti dikteret devisen om at spille 60 minutters ishockey. Og spillerne lagde i så fald godt ud i tredje periode.

Spillet foregik fortsat nede foran Cowley, men det lykkedes faktisk Odense at få pucken i nettet. Mike Daugulis var manden med sidste stav på pucken, men desværre for ham og gæsterne havde fløjten lydt forinden for offside.

For Simon Nielsen ville det med garanti være tiltrængt med et shut-out, og som minutterne gik syntes også spillerne på isen at blive bevidst om dette.

En smule mere påpasselig i egen zone, og pucken ned bag modstanderens mål. Enkelte chancer blev det dog til, og Lasse Lassen misbrugte bl.a. alene med Cowley.

Nede 5-0, men Odense-tilhængerne alligevel ikke sene til at gå den næsten traditionelle runde i hallen. Heldigvis blev initiativet taget godt imod af hjemmeholdets supportere som fulgte trop. Herligt på en aften hvor resultatet var på plads og kampen mod cancer stod i skarpt fokus.

Stemningen steg endda en smule da Jonne Virtanen fik lov at sætte punktum for en festlig fredag aften. Den store finne tog chancen fra distancen, og han fandt det nærmeste kryds med en flot afslutning.

Kort efter blev Mark MacMillan dobbelt målscorer, og den gode stemning kunne efter en storsejr på 7-0 fortsætte i foyeren i Kvik Hockey Arena. 


Udvisningsorgie i Vojens, Herlev i stort comeback Rungsted slog et udiscplineret Frederikshavner-hold