Fem mål i de sidste 20 minutter i går var en kulmination på Aalborgs uhyre stærke 3. perioder på hjemmebane

Aalborg Pirates har vundet 10 af 10 mulige kampe på hjemmebane i indeværende sæson.

Bentax Isarena er blevet noget, der ligner et uindtageligt fort, og både i går mod Rødovre (5-2) og senest mod Rungsted (4-1) kørte Aalborg fra modstanderen i tredje periode.

Det ligner ikke blot en tendens, det er en tendens, at Aalborg er uhyggelig farlige i tredje periode. I de seneste syv hjemmekampe har nordjyderne lukket og slukket for gæsterne ved at vinde tredje periode.

Aalborg har vundet de seneste syv tredje perioder med samlet 20-6, og Pirates har i alt vundet otte af 10 tredje perioder i løbet af kampene i Bentax Isarena. Rungsted har snuppet en 1-1'er i tredje perioder, mens Odense helt tilbage i begyndelsen af sæsonen formåede at vinde tredje periode med 1-0 i Aalborg.

Hverken Herlev eller Odense formåede dog at hente point.

Hvorfor Aalborg er så stærke i tredje periode? Martin Højbjerg gav et bud til Pirates TV efter kampen i aftes:

- Vi er generelt i god form, vi ruller på med fire kæder og jeg føler lidt, at vi har mere i tanken til sidst - og det viste vi også i dag (tirsdag aften), sagde han til klubbens web-tv.

Martin Højbjerg stod for et mål og tre assister mod Rødovre, mens brormand Mikkel scorede to gange.