Det fynske bundhold pressede Rungsted i bund i slutfasen og var tæt på at tage point

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 1-2 (0-0,0-2,1-0) Sikke et drama det endte med at blive på en aften, hvor en sikker Rungsted-sejr ellers var programmeret ind efter de seneste ugers formkurver og ikke mindst de tre hidtidige indbyrdes kampe, hvor Rungsted havde scoret 24 mål mod fynboerne i alt. I aften blev det til snæver 2-1-sejr i en kamp, hvor topholdet var under tungt pres i slutfasen og tæt på at tabe et overraskende point mod et Odense-hold, der leverede det bedste set længe.

Der må være blevet talt om tingene i den fynske lejr efter den seneste tids miserable indsatser. I aften var det alt andet end miserabelt, hvad fynboerne leverede.

De første 20 minutter gik stærkt. Og det var et yderst koncentreret Odense-mandskab, der gik til opgaven med en helt anden fokus end i søndags i Rungsted. De små fejl og det ufine spil var reduceret til et minimum, og hjemmeholdet afgav blot et par store chancer til gæsterne. Den ene endda, mens Bulldogs var i overtal. Galansky reddede flot på Saraults friløber.

Rungsteds anden store mulighed i kom med et sekund før pausen, hvor svenskerne og Hardt spillede klap-klap-hockey med Hardt helt fri til sidst. Han fik en høj stok over næsen lige inden sin afslutning.

Odense havde også et par gode muligheder i de første 20 minutter. Størst, da Rasmus Simonsen kort før pausen stod helt fri på et par meters afstand. Som så ofte før skød den altid hårdtarbejdende Simonsen lige forbi.

Rungsted-klasse
Anden periode indledte højdramatisk. Shane Hanna skød på underkanten af overliggeren, Lukas Lundvald brændte en friløber i den anden ende. Begge dele inden for periodens første minut.

Da Mathias Røndbjerg tacklede samme Lundvald med for stor afstand til banden, undlod dommerne at dømme en klar udvisning, og da Odense kort efter fik en udvisning for at være for mange folk på banen, var der raseri på lægterne.

Rungsted straffer hårdt i powerplay, således også i aften, Marcus Olsson styrede pucken ind til aftenens første mål, assisteret af Andersson og Jensen. Det fik ikke hjemmeholdet til på nogen måde at give op, og fynboerne viste en helt anden moral end i de seneste kampe.

Fynboerne arbejdede hårdt og kom til flere halve chancer foran Nihlstorp, der stod en god kamp.

I den anden ende var Rungsted på ingen måde ufarlig, når tempoet blev skruet op, og gæsterne demonstrerede ved 0-2-målet, at den individuelle klasse er større for øjeblikket: Odense sad fast i Rungsted-zonen, men Martin Larsen afsluttede lige ind i en Rungsted-stav, og gæsterne slog kontra.

Her skar Nikolaj Rosenthal ind foran samme Larsen og lagde pucken forbi Galansky. Der manglede seks minutter af anden periode. Op ad bakke for Odense og flere udfordringer til tjekken i periodens slutfase, hvor Rungsted trykkede på for at afgøre kampen og satte en fart i spillet, som hjemmeholdet havde vanskeligt ved at håndtere.

Stærk fynsk afslutning
Midt i et hidsigt Rungsted-pres i begyndelsen af tredje periode fik Oliver True en friløber serveret i modsatte ende efter en fejlpasning fra Oscar Schulze. True overplacerede og brændte dermed en af de chancer, som Odense bare skal score på i sådanne kampe.

En fynsk powerplay-mulighed gav Odense initiativet. Udvisningen udløb, men Bulldogs holdt presset og Shawn O’Donnell skød på stolpen. Der var livsgnist som sjældent set hos Bulldogs, der endda modtog klapsalver fra publikum. Martin Larsen skød på mål, Mitchell styrede den i kassen. 1-2 med 11 minutter igen.

Spillet bølgede frem og tilbage i en hidsig afslutning på kampen, hvor Odense-træner Marc Lefebvre i store træk var helt nede på to kæder for at jage udligningen.

Afslutningsfasen gav en kæmpe mulighed, da Cody Donaghey blev afbrudt midt i en afslutning af Alex Wideman, der måtte ud for tripping. Dermed havde Odense 67 sekunder i seks mod fire til at udligne.

Stående ovationer til sidst til fynboerne og puckene peb om stolperne omkring Nihlstorp i et minut, hvor Rungsted i store træk var låst fast i egen zone.

Det holdt rigtig hårdt for topholdet til sidst, og Odense havde stor ære af de 60 minutter, der må give lidt håb inden nøglekampen i Rødovre på fredag. Indstillingen var i orden hos fynboerne i dag, mens Rungsted kunne glæde over noget, der endte med at blive en hårdt tilkæmpet pligsejr.

400 kampe for Bulldogs til den fynske hædersmand Michael Eskesen, månedens spiller-prisen til fynboernes Oliver Anker Christensen og gode indsatser af Morten Jensen og Charlie Sarault hos gæsterne, mens Lukas Lundvald forsøgte ukueligt for hjemmeholdet. Også nordamerikanerne hos Odense viste endelig noget af det ventede. 309 tilskuere var på plads i VinMedKant Arena

Herning vandt med hiv og sving over Rødovre Solid Pirates-indsats og tre point i Herlev