For anden gang på to dage tog Aalborg maksimumpoint mod ørnene og vandt for femte gang på stribe

Herlev Eagles - Aalborg Pirates 1-3 (0-0, 0-1, 1-2) Holdene spillede også mod hinanden for bare to dage siden i Aalborg, hvor Aalborg tog sejren på 3-2 i en kamp, hvor Aalborg havde perioder med godt spil, men Herlev pressede nordjyderne stærkt. I aften vandt Pirates igen. 

Her til aften var det et Herlev-hold i samme opstilling som i søndags, mens der var en enkelt ændring hos Aalborg, hvor Martin Højbjerg var blevet hjemme i Nordjylland. Hans plads blev overtaget af Jonas Jakobsen. På fraværslisten havde Aalborg i forvejen backen Martin Lefebvre samt forwards Pierre-Olivier Morin og Jonathan Brinkman.

Ligesom den seneste kamp, så var det en jævn affære, hvor Aalborg havde pucken en del, mens Herlev kæmpede og gjorde det svært for Aalborg at spille det spil, som de gerne vil. Kampen blev først afgjort med 14 sekunder igen, da Jeppe Jul Korsgaard kunne score i tomt mål til 1-3.

1. periode gik som forventet, hvor det var Aalborg, der forsøgte at komme igennem, men Herlev var gode til at lukke af.

Pirates fik kampens første powerplay efter bare 23 sekunder, men det lykkedes ikke at få sat spillet op, så man kunne blive en trussel.

Det var en rodet kamp, hvor der var masser af små nærkampe, uden at det udviklede sig til mere end det. Der var trekvarte chancer i begge ender, men både Jidskog og Sørensen passede buret på glimrende vis.

Periodens dramatiske øjeblik kom, da Aalborgs Andreas Schou Nielsson - i sit første skifte i kampen - kom med meget højt fart ind i hjørnet, hvor han satte en tackling. Det lignede en tidlig badebillet til ham, men han slap med en 2+10 minutters. En badebillet kunne sagtens forsvares i den situation.

0-0 efter 1. periode var der ikke noget at sige til. 

Aalborg var dominerende fra anden periodes start, hvor gæsterne kom til mulighederne.

Jonas Jakobsen kunne have givet Aalborg den perfekte start på perioden, da han endte med at stå helt fri foran mål, hvor Emil Jidskog klarede med en benparade. Kort efter var det Herlev, der var tæt på, og Aalborgs Carl Neill afsluttede et minut med store muligheder. Stillingen uændret.

Daniel Madsen og Thomas Spelling var tæt på, men igen var Jidskog på pletten for Herlev.

Herlev fik arbejdet sig en smule ind i kampen og den altid farlige Matthias Asperup var tæt på at overliste George Sørensen, men pucken stoppede i mængden af sne ved stolpen.

Holdene udvekslede powerplays uden, at det gav de store chancer til nogle af holdene, og som tiden var ved at løbe af uret, så sendte Daniel Madsen et håndledsskud afsted, og det så ud til at snyde Emil Jidskog i målet.

1-0 til Aalborg efter 2. periode var der ikke det store at sætte på.

Aalborg fik den perfekte start på 3. periode, da Josh MacDonald stod klar i slottet efter lidt rod bag mål. Han sendte pucken sikkert i nettet til 0-2 efter små tre minutter af perioden.

Herlev fik en gylden mulighed kort efter i powerplay, men Aalborg kæmpede godt og holdt Herlev til små chancer. Kort efter powerplay var der et kæmpe klumpspil foran George Sørensen, men han stod fast og holdt pucken ude af mål.

Midtvejs i perioden kunne Josh MacDonald stort set have lukket kampen, men han sendte pucken forbi mål, og kort efter var det Jeppe Jul Korsgaard, der sendte pucken forbi nærmeste stolpe.

Herlev fik reduceret til 1-2, da Matthias Asperup sendte pucken mellem venner og fjender og ind ved den fjerneste stolpe. Nu var spændingen tilbage i kampen. 

Jeppe Jul Korsgaard og Julian Jakobsen krydsede løbebaner, og Jakobsen røg i isen. Han måtte forlade isen med en blodtud og efter et par minutter var han tilbage på isen igen. Der blev brug for hans gode evner ved faceoff, da Herlev med 1:47 igen tog timeout og tog Emil Jidskog ud.
Herlev fik ikke lagt et pres på Aalborgs mål, og i stedet kunne Jeppe Jul Korsgaard vippe pucken højt ud af zonen og ned i Herlevs mål med bare 14 sekunder igen.

Aalborg sejrede med 3-1, og kunne dermed holde trit med Rungsted Seier Capital, der sejrede i Odense, mens der blev lagt større afstand ned til SønderjyskE, Herning og Frederikshavn, der kæmper omkring 4. pladsen.


Uventet drama i Odense Ehlers ser gerne færre udlændinge og bedre ”infrastruktur” i klubberne