En Rasmus Søndergaard i topform førte an, da White Hawks tog tre point, der kom i fare mod slutningen. Et flot Herlev comeback, men alligevel tre fortjente point til Frederikshavn

Frederikshavn White Hawks – Herlev Eagles 5-4 (1-1, 4-0, 0-3) White Hawks havde ingen problemer med at slå Herlev i dagens kamp, hvor veteranen Rasmus Søndergaard gik forrest for høgene, der til tider gjorde som det passede dem, mod en flok trætte Herlev spillere, der dog fik pyntet rigtig flot på resultatet mod slutningen. At det skulle blive spændende var høgenes egen skyld, da de trak i håndbremsen i tredje periode. Både Mads Larsen og Jesper Jensen blev noteret for tre point i dagens kamp, og gjorde sig fint bemærket op mod OL udtagelsen senere på måneden.

Ikke den mest sprudlende åbningsperiode vi har set i denne sæson i Metal Ligaen, hvor begge mandskaber kom med hver deres forudsætning til kampen. Herlev med to kampe i benene efter nytår, den seneste i aftes i Herning, og hjemmeholdet uden kampe i 2022. Måske det spillede ind, for det var rodet, og ikke sådan det helt store sammenhængende spil vi blev budt.

Finske Elias Ulander med første chance i opgøret, men Horäk gik ikke med på galejen, da finnen ville smide pucken under ham. Kort efter var der et par sporadiske chancer fra distancen, men heller ikke her lykkedes det at få eftermiddagens første scoring.

Den kom så efter godt 10 minutter. Backen Mads Larsen, som ofte gør sig bemærket offensivt, drev igen med frem, og en perfekt pasning fra kaptajn Jesper Jensen, udnyttede han til at smide pucken højt i netmaskerne, og 1-0 føring til vendelboerne.

Fem minutter senere tog Magnus Lykke en udvisning, men her spillede høgenes powerplay ikke som det gjorde i lokalopgøret i Aalborg før årsskiftet. Usammenhængende, og ingen chancer produceret mod Herlev keeperen.

Anderledes bid var der i gæsternes powerplay. Med godt et minut tilbage af perioden blev Niklas Pavel sendt i straffeboksen, og så kunne landsmanden Anton Johansson klaske en puck ind bag Galansky. Johansson er en evig trussel i den offensive del af Herlevs spil, og en fremragende back der viser sit værd gang på gang.

Scoringen blev sendt ind bare tre sekunder før pausesignal. Noget af en saltvandsindsprøjtning gæsterne kunne tage med ind i omklædningsrummet, og ud til anden periode.

Men det blev i stedet en kæmpe nedtur for de sortblusede. Hele fire gange nettede hjemmeholdet i den midterste periode, og Herlev virkede trætte efter det opslidende program ugen har budt dem. Jesper Jensen var første mand til at score for hjemmeholdet, da han på en friløber lagde pucken ind under Horäk. I powerplay tre minutter senere var det Nikolaj Krag der gjorde det til 3-1, og Herlev lignede et hold der hellere sad i bussen på vej hjem efter en weekend i det jyske.

Det måtte de vente lidt med, og så kunne vendelboerne fortsætte deres dominans. Rasmus Søndergaard fightede en puck ud af egen zone, den opfangede Oliver Anker, der perfekt satte Radim Piroutek op. Det var ishockeyens ABC, og 4-1 til de veloplagte høge.

Powerplayet var igen tunet ind på den rigtige fremkvens, og for anden gang i eftermiddag kunne høgene udnytte en Herlev udvisning, da Alex Bumagin styrede en puck ind under Horäk, efter et slagskud fra Mads Larsen. 5-1 i Nordjyske Bank Arena.

Gæsterne havde ret beset kun én chance i perioden, da Peter Emil Lauritzen ramte stolpen. Galansky stort set arbejdsløs i perioden.

Ofte er det målscorerne der stjæler de store overskrifter, men lad os gøre en fortjent undtagelse i dag. Veteranen for White Hawks, Rasmus Søndergaard, har haft en blandet sæson, med flere ture ud på bænken, og enkelte gange ikke udtaget til truppen. Men nu har Pasanen igen givet Søndergaard chancen, og formen hos den sympatiske, tidligere White Hawks kaptajn, ser ud til at toppe for tiden. I de to nytårskampe mod Aalborg Pirates leverede han gode solide præstationer, og igen i eftermiddag var han på rigtig højt niveau. Ja han var ret beset kampens bedste spiller, med det varemærke man kender ham for. Stærkt defensivt spil. Han var samtidig på isen ved tre af høgenes scoringer.

Tredje periode blev lidt som forventet, nu kampen var afgjort. Herlev skulle minimere nederlagets størrelse, og hjemmeholdet havde de tre point i banken, og skulle ikke spille sig helt ud. Det blev da til chancer, og dominansen var mere eller mindre total. Herlev kunne ikke byde vendelboerne op til dans, det rakte kræfterne bare ikke til.

De fik dog reduceret med seks minutter igen. Mads Larsen ville sende pucken op af isen, men staven knækkede, og så kunne Peter Emil Lauritzen sætte sin første Herlev scoring i Metal Ligaen ind på kontoen, da han var fri ved stolpen, da pucken kom fra banden.  Galansky sprællede forgæves, og 5-2 på måltavlen i Nordjyske Bank Arena.

Nikolaj Krag tog en udvisning kort efter, og så kunne Alexander Lindquist-Hansen gøre væsen af sig for første gang i kampen. Han sendte pucken ind bag tjekken i høge-buret. 5-3 med fire minutter igen, hvor høgene i en kort periode tog lidt for let på tingene.

Med 27 sekunder igen kunne Lindquist-Hansen minsandten gøre det til 5-4, men mere blev det ikke til. Herlev var trætte, men alligevel ikke mere trætte end de kunne levere et flot comeback mod slutningen af kampen.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls Herlev spiller slovensk kort som ottende import