Herning kom med et amputeret mandskab til Frederikshavn, hvor deres manglende disciplin blev straffet af et effektivt White Hawks mandskab i powerplay

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)

White Hawks tog en fortjent 6-1 sejr over topholdet Herning her til aften, hvor midtjydernes ellers så stærke disciplin var en mangelvare. Når man kommer amputeret til en udebane, så hjælper en lang række udvisninger på ingen måde, hvilket blev understreget i aften, hvor White Hawks var hamrende effektive i overtal.

Høgene leverede en fremragende kamp, og er måske i gang med en ny stime af sejre. Efter flere nederlag i træk har holdet nu igen fundet melodien, og i seks perioder blot lukket to mål ind, og selv scoret ni. Pelle Hånberg så meget glad ud, da han gik i omklædningsrummet efter aftenens storsejr over Metal Ligaens nummer 1.

Vi fik en højdramatisk første periode i Nordjyske Bank Arena, hvor der var masser af udvisninger, et måske forkert dømt mål, Challenge, straffeslag og tre scoringer. Sikke en periode vi blev budt, hvor det var Frederikshavn der skøjtede rasende ud til pause. Det vender vi tilbage til.

Christian Mieritz var en dyr mand, for et i forvejen amputeret Herning mandskab i første periode. Efter en god start af midtjyderne, hvor de endda havde et powerplay, måtte den tidligere White Hawks spiller en tur i straffeboksen. Det udnyttede hjemmeholdet, da Jesper Jensen og Bumagin tryllede, fandt Thomas Søndergaard der havde rykket sig fri bag en Herning back, og så kunne den yngste Søndergaard bringe hjemmeholdet i spidsen.

Den gode Mieritz måtte kort efter igen gå den tunge vej til straffeboksen, og her skulle vendelboerne blot bruge fem sekunder, før nettet igen blafrede bag Thor Baden. Det var Bumagin der rettede pucken af, og snød den sagesløse Herning keeper.

Dramatikken indtraf små to minutter før pausen. Altid energiske Mathias From fik dirigeret pucken lige akkurat ind bag stegen bag Galansky, og så begyndte hjemmeholdets protester. Thomas Søndergaard og Jesper Jensen var hurtigt henne ved coach Hånberg, og der blev omgående taget en Challenge. Man mente at Mathias From havde stokken for højt oppe, da han styrede pucken i mål.

Dommerne gik ud og tjekkede på de billeder de havde til rådighed, og de viste, at der ikke var begået noget ulovligt. Men det var der måske ifølge de billeder der efterfølgende blev vist på storskærmen i Nordjyske Bank Arena. En rasende Pelle Hånberg ville have dommerne til at tjekke de billeder der blev vist i hallen, men deres afgørelse var ikke til at rokke. Mål eller ikke mål, scoringen blev anerkendt, og White Hawks måtte sende Bumagin i straffeboksen for den fejlslagne Challenge.

I det powerplay som midtjyderne havde, opfangede Jesper Jensen pucken, og i fri dressur mod Baden, blev han forhindret i at afslutte. Straffeslag til hjemmeholdet, men det misbrugte Christopher Frederiksen, og så blev det ved de 2-1 efter 20 dramatiske minutter i Frederikshavn.

Dramatikken fortsatte i anden periode, med masser af udvisninger, og nyt afgørende videokig fra dommernes side. Herning startede bedst, men fik aldrig lagt det store tryk. Lukas Lundvald havde en god mulighed, men ramte ikke pucken, og i den anden ende havde Jonas Jakobsen en tilsvarende mulighed.

I den gode periode for Herning tog Patrick Madsen en udvisning, og så røg momentum for alvor igen over på vendelboernes skøjter. Her fik de ikke udnyttet powerplay, men kort efter Herning backen igen var på isen, kunne Christopher Frederiksen følge op på en retur, og med baghånden smække pucken ind i netmaskerne.

Kort efter tog en frustreret Mads Christensen en dum udvisning, og for tredje gang i aften udnyttede høgene et overtal. Halme med en herlig tur op af isen, afslutningen kom der en retur fra Baden ud af, og den stod Daniel Madsen klar til at eksekvere ind i kassen. 4-1 til hjemmeholdet, hvor de få tilskuere havde en fest.

Kort efter havde Herning pucken i mål. Eller havde de? Forvirringen var total, og dommerne gik igen ud og så video. Efter et langt kig, kom de frem til at de ikke kunne godkende scoringen alligevel. Men om det var fordi pucken ikke var inde, eller om den var sparket ind, fik vi aldrig en melding om. Det var de også ligeglade med i Frederikshavn, alt i mens Patrick Madsen var rasende. Den ellers så rolige Patrick Madsen var overtændt, og det kostede en tur i straffeboksen kort efter. Og det haglede i øvrigt ned med udvisninger i Nordjyske Bank Arena, hvor dommerne bestemt havde deres at se til, i en anspændt atmosfære på isen, og med stillingen 4-1 efter 40 minutter.

Tredje periode blev en mere rolig en af slagsen, og det virkede som om man havde indstillet sig på hvordan pointene skulle fordele sig.

Humaloja tog en udvisning knap midtvejs i perioden, og det var vendelboerne altså formidable til at udnytte i aften. Jonas Jakobsen var skarpretteren til 5-1, og hjemmeholdets fjerde powerplay mål i aften. Og det var slet ikke slut for hjemmeholdet, der med fire minutter igen gjorde det til tenniscifrene 6-1. Svenske Trkulja havde sidste stav på pucken, efter gode ting fra Bumagins side.

Mere skete der ikke i aftenens dramatiske opgør, hvor effektiviteten i powerplay for alvor blev afgørende. White Hawks ligger yderligere afstand til Rødovre, og det ligner sidste chance for københavnerne, når de mandag aften møder netop White Hawks i Vendsyssel.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra SønderjyskE-Odense Merezhko hat-trick da Bulldogs åd SønderjyskE