Overbevisende og fortjent fynsk sejr fredag aften

SønderjyskE-Odense Buldogs 2-6 (1-0, 1-4, 0-2)

2378 publikummer overværede fredag aften et lokalopgør, der endte med en overbevisende sejr til gæsterne fra Fyn.

Begge mandskaber var uden flere nøglespillere og det formåede gæsterne at forvalte bedst.

Efter en første periode med et lille overtag til SønderjyskE, sad udeholdet solidt på resten af matchen.

Første periode blev ganske underholdende.

Der var gode sekvenser men også en stribe fejlpasninger, som skabte ravage foran begge mål.

Efter seks minutter, var det værterne, der havde bidt sig fast i offensiv zone og Valdemar Ahlberg var tæt på at komme på måltavlen fra nært hold.

Endnu tættere på var hjemmeholdet minuttet efter, da Mike Little trykkede af og Lekkas troede, han havde blokeret. Gummiskiven lå dog helt fri bag ham, men til gæsternes held, opdagede fynboerne den løse puck og fik den ekspederet væk fra farezonen, inden værterne nåede at slå til. I modsatte ende var der også muligheder.

Midtvejs i perioden blev sønderjyderne spillet tynde i højre side, hvor Sebastian Ehlers havde det meste af en tønde land til sin rådighed, men overplacerede sin afslutning mod Henriksens mål. Der var flere små nærkampe, men begge hold holdt sig inden for lovens rammer. Flere gange sløsede mandskaberne i defensiven og lod sig stresse af den gensidige forchecking. En sådan situation opstod med fire minutter til pausen.

Hjemmeholdet pressede højt og fik erobret pucken. Nikolaj Krag med en fin frispilning til Villiam Haag og den blonde svensker eksekverede iskoldt.

Kort efter var Alex Lavoie tæt på at øge med baghånden, men Lekkas kom op med en fornem redning.

Anden periode tilhørte gæsterne. Perioden blev en blanding af et langt mere tændt og konsekvent Bulldogs hold og et hjemmehold med forbavsende mange fejl. Allerede i første skifte valgte Rasmus Lyø at søge med frem i offensiven, samtidig med udeholdet erobrede pucken.

Det gav en tre mod to til gæsterne, som Henriksen afværgede over for Michaud. Kort efter stod de to ansigt til ansigt med hinanden igen. Endnu et pucktab af SønderjyskE gav nemlig en to mod een til fynboerne. Markus Jensen serverede pucken for Michaud og nyerhvervelsen sænkede konsekvent pucken til 1-1.

Trods en stor chance til Valdemar Ahlberg minuttet efter, så virkede sønderjyderne rådvilde og modløse. Fynboerne derimod virkede tændte og viste stor vilje i nærkampene. Derfor var det heller ikke overraskende, at de efter små fem minutter igen slog til.

Denne gang var Rasmus Simonsen hurtigt over en retur og lagde den sikkert ind bag Nikolaj Henriksen, der fik meget lidt hjælp fra sine holdkammerater. Weichel sendte kort efter et projektil snert forbi venstre opstander og de lyseblå spillere virkede nærmest stående KO.

Som en anden mesterbokser øjnende Bulldogs-spillerne nu muligheden for at sætte endnu et dybt stød ind. Og det gjorde elegante Merezhko efter otte minutter, da han stille og roligt dansede rundt med skiven og udvalgte højre målhjørne til at smide en 3-1-føring ind. Man kunne måske have forventet en reaktion i form af en Time Out fra Mario Simioni, men canadieren nøjedes med at skælde lidt ud i boksen.

Det lugtede mere af endnu en fynsk scoring end en sønderjysk reducering. Men en udvisning til udeholdet, gav power play til værterne. Og med bare to sekunder tilbage af overtalsspillet, slog de til. Max Tjernström sendte fra tæt hold pucken i kassen.

Ukrainske Merezhko sørgede dog hurtigt for at lægge en dæmper på hjemmeholdets fornyede tro på tingene, da han som den eneste opfattede en løs puck midt i zonen og sendte den sikkert i rusen. 4-2 til fynboerne efter fyrre minutter, og SønderjyskE lignede ikke et hold, der troede på et comeback i aften.

Det udtryk ændrede sig ikke i matchens sidste tyve minutter. Trods en udvisning til fynboerne i starten af perioden, kom hjemmeholdet aldrig for alvor i nærheden af at snuse til point.

Bulldogs spillede med overblik og havde føringen under kontrol og formåede tilmed at udbygge den. Først var det Rasmus Simonsen, der peb pucken forbi Nikolaj Henriksen og et par minutter efter fuldbyrdede Merezhko sit fornemme hat-trick, da han fra blå linie hamrede sin tredje scoring ind.

SønderjyskE lignede et hold, der allerede var i omklædningsrummet med tankerne på næste kamp søndag. Gæsterne derimod signalerede overskud. Sejren kom aldrig i fare og Bulldogs cruisede fuldt fortjent alle tre point med hjem fra Frøs Arena denne iskolde aften

White Hawks slog Herning med tenniscifre Aalborg slog Esbjerg, Sørensen tog klubrekord