Man kan komme langt med fight, og det beviste White Hawks i aften, da de leverede en formidabel indsats, og besejrede SønderjyskE

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 2-0 (0-0,1-0,1-0)

Stående klapsalver til White Hawks spillerne, efter en formidabel fight og sejr over SønderjyskE, i aftenens eneste kamp i Metal Ligaen. Det var et White Hawks hold med ild i øjnene, der leverede en af de bedste præstationer i sæsonen på fight.

Første periode blev hurtigt afviklet, og vi fik ingen scoringer i en jævnbyrdig affære fra begyndelsen. Chancer var der ikke alverden af, og selvom gæsterne havde flest skud på mål, var det hjemmeholdet der havde den klart farligste chance. Jacob Böll stod fri foran Nikolaj Henriksen, men ramte ham lige på benskinnen.

Det var meget frem og tilbage i de første tyve minutter, og ingen af holdene formåede sådan at bide sig fast for alvor. SønderjyskE mest de par gange de var i powerplay, men der blev spillet for meget og afsluttet for lidt.

Begge hold i amputeret udgave i aften, men kender man de to trænere ret, Hånberg og Simioni, så er det ikke noget der er blevet talt om. Man spiller med dem man har til rådighed, og der blev da også gået til stålet. Så måtte vi på lægterne finde os i, at målene udeblev indtil videre.

Anden periode blev afviklet nærmest ligeså hurtigt som den første, og det var uden de store afslutningsmuligheder. 3-11 i skud efter første periode og 7-14 efter anden, viste et meget godt billede af, at de to keepere ikke var på overarbejde i aften.

Der gik næsten 10 minutter inden vi havde den første afslutning på mål fra gæsternes side. Det var Valdemar Ahlberg der testede Galansky, men tjekken var ikke blevet kold i buret. SønderjyskE havde pucken meget i anden periode, men det førte ikke til særlig meget rent chancemæssigt.

Vendelboerne scorede på deres første reelle mulighed i anden periode. Suistio med et drøm af et hug på overliggeren, og returen røg ud til Sebastian Brinkman, der sendte skiven ind i netmaskerne. 1-0 til White Hawks halvvejs inde i opgøret.

SønderjyskE fortsatte med puckbesiddelsen, men det var sløjt hvad de præsterede, når chancerne skulle produceres. En gratis chance blev det dog til, da Galansky tog en sjælden skovtur, men tjekken blev reddet af Jacob Böll og Thomas Søndergaard, der i fælles forening fik fejet pucken væk inden den gled over målstregen.

Andreas Holzmann havde også en kvalificeret afslutning der blev rettet af undervejs, og sneg sig lige forbi målet. Her havde den gode håndfuld fans fra Vojens set udligningen komme, men de måtte se langt efter en scoring alligevel.

I periodens sidste sekunder fik Holzmann en udvisning at tage med sig ind til tredje periode, og det gav hjemmeholdet muligheden. De fik også stillet godt op, men igen, chancerne udeblev, hvilket var kendetegnende for denne aftens opgør.

Gæsterne fra Vojens i powerplay med 14 minutter tilbage. Her kom der lidt tænding på kampen, da først hjemmeholdet mente Jacob Böll blev nedlagt, uden dommerne mente der var noget, og kort efter, da en SønderjyskE spiller ramlede sammen med Galansky. Begge kendelser så rigtige ud, og SønderjyskE måtte igen sande, at de ikke fik noget ud af et overtal.

Det satte dog det hele lidt i kog, og Holzmann fik en hård tackling op af banden, hvor han slog sig. Han var dog heldigvis hurtigt klar til igen at krige videre for gæsterne, der nu for alvor pressede på for en udligning, og også producerede mange flere afslutninger.

De fik chancen igen i powerplay med ni minutter tilbage, men det blev aldrig rigtig farligt. Det der kom tog Galansky sig af. Efter hjemmeholdet blev fuldtallige havde Thomas Søndergaard et drøn på overliggeren, og kampen levede virkelig, for der blev givet og taget af et godt hjerte i begge lejre. På den måde var det en herlig fight at være vidne til.

De pressede og pressede gæsterne, og Henriksen røg ud af buret til fordel for en ekstra markspiller. Jonas Jakobsen spolerede dog Simionis sidste forsøg på at få point med hjem. Han erobrede pucken, tog et par Michael Laudrup driblinger, og lagde pucken i det tomme bur.

Det var en nydelse at se Frederikshavns enestående fight i aften, hvor man virkelig rykkede sammen i bussen, efter mandefald med skader og karantæner.

Måske White Hawks er i spil til 6. pladsen. Næste opgave er fredag, hvor de netop skal i Ørneborgen og møde den direkte konkurrent Herlev.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Frederikshavn-SønderjyskE OPTAKT: Frederikshavn WH-SønderjyskE