Et klogt spillende hjemmehold var effektivt denne søndag eftermiddag

Herlev Eagles - Aalborg Pirates 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) Aalborg spillerne drog afsted i de tidlige morgentimer for at være i Herlev til middag, så kampen kunne starte kl. 14.00. Med i bussen var den samme trup, der havde besejret lokalrivalerne, Frederikshavn White Hawks, med 2-1, fredag aften i Gigantium.

Det vil sige, at det var uden backen Nikolaj Carstensen, der afsoner sin anden karantænedag, mens forward Emil Marcussen stadig har armen i gips og er ukampdygtig. Herlev var senest uden fire spillere grundet corona, men de var alle sammen clearet til eftermiddagens kamp, så det var Herlev i stærkeste opstilling, der tog imod.

Det skulle vise sig at blive en god eftermiddag for hjemmeholdet, der endte med at vinde 2-0 og dermed skabe en gedigen overraskelse mod det ellers velkørende Aalborg-hold.

Forud for kampen blev Niklas Tikkinen hyldet for sine første 100 kampe i Eagles, og han fik overrakt blomster af Eagles' direktør Lars Skjøth.

Aalborg startede kampen godt med gode muligheder til Martin Højbjerg og Jeppe Jul Korsgaard, der var inde foran mål med en styring. Det var Aalborg, der styrede spillet i kampens begyndelse, mens Herlev først blev farlige efter fem minutter, da Kristian Kragh testede George Sørensen i målet.

Herlev kom bedre med i kampen, og russiske Lapenkov fik en stor mulighed, men George Sørensen var klar med redningen. Det gav et mindre pres fra Herlev, der endte med at få deres stærkeste kæde ind mod Pirates' unge kæde efter en icing, men Aalborg stod imod presset.

Aalborg fik en god mulighed, da Kirill Kabanov og Jeppe Jul Korsgaard kom afsted i en  to mod en, men afleveringen fra Kabanov lå upræcist og chancen løb ud i sandet.

Begge hold fik også testet powerplayspillet i de første 20 minutter, men uden held. 0-0 efter første og det var fair nok.

Aalborg kom godt ud til anden perioden, hvor det var Mikkel Højbjerg, der var tættest på, men stadig ingen scoringer i kampen. Herlev fik arbejdet sig ind i kampen, og kom også til flere gode muligheder. Aalborg tog flere udvisninger, hvilket satte gæsteres defensiv under pres. Men Aalborg kom også til muligheder i undertal, hvor Tobias Ladehoff var tæt på efter aflevering fra Pierre-Olivier Morin.

I den anden ende var George Sørensen flere gange nødt til at finde redninger frem, da spillerne tænkte meget mere frem af isen og ikke huskede på de defensive aftaler.

En fejl ved offensiv blueline kostede for Aalborg, da Matthias Asperup havde sidste stav på pucken, der blev sendt ind bag George Sørensen. Lasse Mortensen stod for en flot assist.

Kort efter fik Aalborg muligheden i powerplay, hvor et slagskud fra Anders Koch på overliggeren var det tætteste, som Pirates kom på udligning.

1-0 til Herlev efter 40 minutter i en tæt kamp.

3. periode blev en noget rodet affære, hvor der ikke rigtigt var nogle af holdene, der tog kontrol over spillet. Det gav chancer i begge ender af isen, men ingen af holdene kunne sende pucken i nettet. Når Aalborg skøjtede igennem og spillede fokuseret, havde Herlev problemer med at følge med og kom under stort pres, men Aalborg havde en tendens til at tage nogle mindre kloge beslutninger med pucken, og smide den op gennem midten af egen zone eller på tværs, hvilket gav et klogt spillende Herlev-hold flere gode muligheder.

Mod slutningen tog Anders Koch en udvisning, hvilket gjorde det besværligt for Aalborg at tage George Sørensen ud af målet.

Det lykkedes dog med ca. et halvt minut igen af perioden, men det var Herlevs Kyle Osterberg, der scorede i sidste sekund i det tomme mål og dermed cementerede hjemmeholdets sejr.

BILLEDER: 12 SKARPE SKUD fra Herlev-Aalborg OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates