Klasseforskel i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 1-7 (0-3,0-1,1-3)

Der var ingen tvivl i aften. Rungsted var tophold, Herlev fra den nederste del af tabellen. Gæsterne vandt sikkert i Spar Nord Arena, og er nu tæt på førstepladsen i grundspillet. 7-1 lød slutcifrene i Rungsteds favør og dermed tæt på den seneste 8-1-afklapsning i det seneste indbyrdes opgør.

Rungsted var uden Mathias Røndbjerg og Nikolaj Rosenthal, men gav til gengæld comeback til Mathias L. Hansen, der var tilbage efter en længere pause. Herlev havde Joonas Riekkinen, Jesper Thörnberg og Magnus Koch tilbage. Til gengæld var Emil Jidskog ude af opstillingen og unge Mathias Just var reserve.

Christian Elmose leverede kampens første klasseredning, da Morten Jensen forsøgte sig, men kort efter måtte Elmose overgive sig til Tim Daly, der bragte Rungsted foran efter en fin solotur.

11 minutter inde i kampen blev til 2-0 til gæsterne. Frederik Bjerrum styrede Morten Jensens skud i kassen. Fem minutter før pausen havde Herlev et par gode muligheder i powerplay, men i stedet for en reducering kom Rungsteds tredje mål i boxplay. Marcus Olsson erobrede pucken, sled sig fri og skød på mål. Returen gik til Shane Hanna, der som altid var fulgt med op. Sikker føring til Rungsted efter første periode.

33 sekunder før pausen var der udvisning til Thörnberg for roughing, det samme til Frederik Bjerrum, mens Morten Jensen røg ud med to minutter for cross checking.

Facit efter første periode: Herlev spillede ikke dårligt, men defensiven haltede og Rungsted var effektive.

Herlev begyndte anden periode i overtal uden at skabe chancer, og Rungsted overtog hurtigt initiativet. Hjemmeholdet blev presset i bund og Christian Elmose måtte parere Nichlas Hardt med en flot redning.

Det blev 4-0 til Rungsted ved Rasmus Andersson og Herlev var derefter belejret i undertal, men klarede frisag.

Hjemmeholdet var tæt på en reducering ved Joseph Jonsson, der skød på stolpen, men det udviskede ikke indtrykket af, at Herlev var i store problemer i anden periode.

De problemer fortsatte i tredje periode, hvor Shane Hanna gjorde det til 5-0. Herlev havde store problemer bagude, men fik dog reduceret i fem mod tre ved Jesper Thörnberg.

Mattias Persson fik lov at øge føringen igen, da han uhindret kørte op langs linjen og scorede uden den store modstand. Marcus Olsson scorede det sidste mål, og afslutningen blev ærgerlig, eftersom Magnus Koch satte en alt for hård knætackling på Sarault.

Herlev har meget at arbejde med frem mod playoff på en aften, hvor målmand Elmose trods syv mål imod var bedste mand.

SønderjyskE sendte Bulldogs på sommerferie Frederikshavn stærkest i målrigt opgør i Rødovre