Blue Fox fortsatte sin vej tilbage opad i Metal Ligaen med en knusende sejr på 8-0 over Rødovre. Cam Brace og Lasse Lassen scorede begge to gange i storsejren som blev grundlagt i første periode.

Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls 8-0 (4-0,1-0,3-0) Kristoffer Astorp haltede rundt i korridorerne på Kvik Hockey Arena og Jonne Virtanen var tilbage i Finland for at afklare sine kontraktforhold. Det førte til en del ændringer i kæderne hos Blue Fox, mens gæsterne igen linede op med klubkoryfæerne Morten Andreasen og Jannik Karvinen.

Tidligt powerplay til værterne efter mindre end to minutter, og denne gang fungerede det klart bedre end tilfældet var i søndags. I hvert fald havde Lasse Lassen held med sin afslutning mod det lange hjørne, og så stod der 1-0 til Herning.

Udover målet bød indledningen ikke på de store chancer, og de to hold lukkede hinanden fint ned i offensiv zone. Men tingene skulle snart ændre sig markant.

Den nykonstruerede kæde med Morten Poulsen, Cam Brace og Lasse Lassen var kæden som var udtænkt til at stå for målscoringen denne aften, og lidt over midtvejs i perioden gjorde de som bestilt. Igen var det Lasse Lassen, som kunne sætte et håndledsskud ind bag Matt O’Connor.

Selvsamme Lassen var tæt på at fuldbyrde sit hattrick allerede i første periode, men denne gang fik O’Connor afværget en styring fra to-målsskytten.

Sean Flanagan havde en stor mulighed dybt inde i slottet, men de manglende offensive instinkter gjorde at han aldrig fik afsluttet. Derfor stod det i skarp kontrast da Dmitri Kostromitin sekunder senere resolut klappede til pucken, og han kunne se sit slagskud suse mellem benene på målmanden. 3-0 til Blue Fox.

Albert Adamsen havde haft en stille dag på kontoret indtil nu, men han viste klassen da han med en hurtig sideforflytning lukkede ned for Steffen Klarskovs aflsutning.

Fem mod tre for hjemmeholdet og O’Connor måtte igen fiske pucken ud af nettet. Fem sultne angribere skød løs fra alle vinkler, og Cam Brace udplacerede på ny en prisgivet keeper hos gæsterne.

Rødovre forpassede chancen

William Rørth var ny mand mellem stængerne hos Rødovre fra anden periodes start, og han blev hurtigt testet af både Jan Dalecky og Cam Brace.

Herning var fortsat først på det meste, og det meste af spillet foregik i Rødovres zone hvor Rørth altså hurtigt blev spillet varm.

Simon Sleicher var manden med kampens næste store tilbud tæt under mål. En udvisning til Rasmus Nielsen gav et afbræk i presset, men Herning og Adamsen fik lukket ned for det der kunne give næring til et Rødovre-comeback.

Jannik Karvinen afsluttede tæt forbi den nærmeste stolpe da gæsterne igen var i powerplay, og skarheden var ligeledes en mangelvare da de rødklædte missede endnu et powerplay kort efter.

Daniel Nielsen satte en solid tackling på Mads Eller og Eller betalte tilbage kort efter. Rent, men hårdt – ishockey som det skal være.

Udvisningerne væltede ned over Herning som ellers ikke spillede hårdere end i første periode. End ikke i fem mod tre fik gæsterne pucken indenfor målrammen, og da man gjorde sad Rasmus Nielsen klar og blokerede skuddet fra Klarskov.

Mads Eller var efter Sean Flanagan efter endnu en solid hoftetackling og blev udvist, og så viste Blue Fox igen hvordan den skal smøres i powerplay. Cam Brace lynede for anden gang med sit håndled og kampen var afgjort – i hvert fald på måltavlen. Stillingen 5-0 efter anden periode.

Herning buldrede videre

Brodie Dupont slog sejren endegyldigt fast da han kort inde i tredje periode skar ind foran mål, og køligt lagde pucken mellem benene på Rørth til 6-0.

Den onde stemning så ud til at være blevet i omklædningsrummet, og tredje periode blev derfor en knap så intens, men mere velspillet, forestilling.

Albert Adamsen var fortsat sikker i sine indgreb, og han kunne også se sit hold arbejde hårdt foran ham trods den store føring.

I denne sæson har Markus Jensen været en af de største spillemæssig oplevelser i denne sæson, og da han opsnappede pucken satte han stensikkert pucken i nettet til 7-0.

Lukas Bang kom tæt på sin første officielle scoring for Blue Fox, men skuddet prellede af på stolpen. Også Morten Poulsen testede stængerne, men i powerplay kunne Joachim Linnet udnytte hans chance optimalt, og han gjorde det til slutresultatet 8-0.

Herlevs "Flash" leverede kæmpekamp i Rungsted Frederikshavn slog Esbjerg i helt lige kamp