Mads Larsen blev matchvinder i overtiden

Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy 3-2 (2-0,0-2,0-0) 1-0 Mads Larsen blev matchvinder fro White Hawks tre minutter inde i overtiden, da høgene her til aften hentede to vigtige point i topstriden. En kamp hvor holdene skiftedes til at have momentum, og hvor skudstatistikken sagde 29-30 da kampen var slut. Esbjerg havde chancerne for alle tre point, men høgene gav aldrig op, og med en solid indsats, uden det var prangende, kunne de tanke to point ind på kontoen.

En god og livlig første periode, hvor Frederikshavn var de mest effektive på chancerne. Esbjerg havde masser af muligheder især i indledningen af kampen, hvor Valdemar Ahlberg, og i to omgange Matthew Pistilli, testede Galansky.

Derfor var det en streg i regningen for Mark Pedersons tropper, at Gorm Topholt blev spillet fri mod Seldrup. Den chance lod den arbejdsomme White Hawks-forward ikke gå fra sig, og han lagde pucken mellem benene på Esbjerg keeperen og modtog aftenens første jubelbrøl.

Kort efter havde hjemmeholdet faktisk chancen i fem mod tre, men her stod Esbjergs boks rigtig godt, og tillod ikke hjemmeholdet alverden med muligheder, Kort efter var Sune Hjulmand igennem, men en flot redning af Galansky.

Det bølgede frem og tilbage i Nordjyske Bank Arena, og Mads Larsen kunne godt midtvejs bringe høgene foran 2-0. Sløset forsvarsspil af Esbjerg, og så fik Mads Larsen erobret pucken og sendt den mellem benene på Seldrup.

Mads Larsen gjorde en rigtig god figur i aftenens kamp, og ligner en der for alvor har fundet topformen. Hos Esbjerg så man en del til Valdemar Ahlberg, der flere gange var lige ved og næsten.

White Hawks indledte anden periode med et powerplay, men det gav ikke pote for vendelboerne. De holdt dog presset, og vestjyderne havde besvær med at få pucken ud af egen zone. Derfor var det også ud af ingenting at Esbjerg reducerede efter godt fem minutter af perioden. Jesse Mychan var målscoreren, efter en god pasning fra Brett Welychka. Hurtig spilvending, og god udnyttelse af gæsterne.

Kort efter var Christopher Frederiksen uheldig med et forsøg på stolpen for hjemmeholdet. Det sagde meget godt om kampen i aften, der bød på gode chancer i begge ender.

Godt midtvejs i perioden var det Esbjerg, der fik momentum over kampen. De lagde et godt pres på hjemmeholdet, og Jeppe Vinther havde et lumsk skud som voldte Galansky problemer. Esbjergenserne fortsatte presset, og havde flere gode muligheder for udligning. Især Zach Pochiro havde en gigant chance, men skød forbi næsten tomt mål.

Derfor var det heller ikke ufortjent at vestjyderne kunne udligne med tre minutter tilbage af anden periode. Hjemmeholdets Patrick Madsen sad til afkøling i straffeboksen, og så kunne Christian Wejse tæt under mål, score på Welychkas fornemme oplæg.

2-2 efter 40 minutter i Vendsyssel.

Esbjerg fortsatte hvor de slap, og pressede i flere sekvenser hjemmeholdet i bund. De havde aldrig ro, og gæsterne skøjtede langt mere end hjemmeholdet. Det gav masser af chancer, og Galansky stod flere gange på hovedet inde i kassen.

White Hawks kom med hen mod slutningen og havde et par gode chancer, men her stod Seldrup i vejen. Derfor skulle der overtid til i Frederikshavn, før vi fik placeret pointene. De to af slagsen fik hjemmeholdet, da Mads Larsen kanonerede pucken ind bag Seldrup efter et godt langt angreb.

Esbjerg må ærgre sig over flere gode muligheder da de havde kampen i deres hule hånd, men man må også give hjemmeholdet kredit for deres præstation. Selvom man ikke spiller godt, så var arbejdsindsatsen ikke noget at klandre på. Men pointene kunne sagtens have været byttet om.

8-0: Rødovre knust i Herning Rødovre-sportschef: Ikke umuligt, at flere af "vikarerne" fortsætter