Det er i forvejen svært at vinde i Aalborg, og SønderjyskE gjorde det endnu sværere for sig selv, da de tog en række udvisninger i aftenens anden semifinale. Pirates spillede sig fortjent i finalen.

Metal Final4-semifinale 2

Aalborg Pirates – SønderjyskE 6-1 (1-1,2-0,3-0)

Det bliver Aalborg Pirates mod Herning i finalen i årets Metal Final4. En gentagelse af finalen fra sidste år, hvor Pirates tog titlen. Med aftenens ganske sikre sejr over SønderjyskE, bliver der med garanti fuldt hus i Sparekassen Danmark Isarena i morgen aften. Der var ikke tvivl om udfaldet i aftenens opgør, hvor Aalborg var klart bedst. SønderjyskE manglede disciplinen, lod sig frustrere, og tog nogle dumme udvisninger, som totalt ødelagde rytmen for Mario Simionis tropper.

Det var heller ikke uventet Aalborg Pirates der lagde for i højt tempo, og med angrebsspil, som ville de ud og have en hurtig scoring. Den helt store chance udeblev dog, men taktikken var ikke til at tage fejl af. Derfor var det også en streg i regningen, at Anders Koch efter godt fire minutter tog semifinalens første udvisning.

Her fik de blåklædte sønderjyder spillet godt i powerplay, og William Boysen fik sendt et hug afsted der prellede af på overliggeren. Herligt riv, som George Sørensen ikke så, før det sagde ”pling”, efterfulgt af kæmpe ærgrelse blandt det flotte fremmøde af SønderjyskE fans, der havde trodset stormen Otto, og fundet vej til Aalborg denne sene aftenstund.

Aalborggenserne fik hurtigt omstillet sig igen, efter de blev fuldtallige, og da Alex Lavoie efter syv minutter tog en udvisning, var håbet om en scoring til de røde, stort blandt Pirates fansene. Den scoring kom dog ikke, men kort efter tog SønderjyskE en ny udvisning. Pirates stadig i puckbesiddelse, og med George Sørensen ude af buret, til fordel for en ekstra spiller, var der kasse til Aalborg.

Martin Højbjerg stod det rigtige sted, da SønderjyskE ikke kunne stå for det aalborgensiske pres, og han kunne sikkert sende pucken ind i netmaskerne, efter assister fra Brayden Low og Julian Jakobsen. Taget ved at lette i Sparekassen Danmark Isarena, og det var ikke Otto, men Højbjerg, der var skyld i det.

Det var intenst på den gode måde, uden det blev svinsk. Begge hold var klar i duellerne, og tilskuerne fik god ishockey at se. Man havde efterhånden indstillet sig på 1-0 efter første periode, men med fem sekunder igen, kom SønderjyskE på tavlen. De havde presset lidt på mod slutningen, og efter noget der lignede trebande-carambole, hvor pucken lynhurtigt gik på skift mellem tre spillere, kunne Lavoie hamre pucken ind bag en prisgivet George Sørensen til 1-1.

Det var også SønderjyskE der startede bedst i anden periode, og Anders Biel havde en stor mulighed, som George Sørensen fangede med gribehandsken.

Det var meget frem og tilbage, og det var fantastisk at overvære en kamp, med den nerve man kunne se der var i opgøret, akkurat som i den første semifinale tidligere på aftenen.

Efter fem minutter bestemte Anders Koch sig for der skulle ske noget. Han tog pucken, og så cruisede han ellers op af isen, og inden han så sig om efter holdkammerater, ja så sendte han pucken ind bag Patrick Galbraith. Herlig scoring af den offensive back, der har gang i en stor sæson for nordjyderne.

Dramatikken kom så småt ind i opgøret, og spillerne begyndte at have de små kampe i kampen. Ian Edmondson måtte en tur i straffeboksen, og her havde Vojens drengene en glimrende mulighed, men der opstod klumpspil, og lidt lussinger i luften, da dommerne fløjtede af for blokering.

Thomas Spelling og Daniel K. Hansen tog sig også en tur som sendte dem begge til afkøling, og der var generelt smæk for skillingerne. To udvisninger inden for kort tid, gjorde ikke godt for SønderjyskE, der så småt var begyndt at blive frustrerede.

Pirates med to spillere i overtal. Det overlevede SønderjyskE umiddelbart, men i 5 mod 4 var der ikke mere at gøre. Victor Rollin Carlsson havde haft optræk til en scoring flere gange i powerplayet, og nu kom forløsningen for svenskeren, der bragte Pirates foran 3-1.

Patrick Galbraith var rasende på Simioni efter scoringen. Keeperen var hurtigt til at appellere for, at han skulle tage en Challenge på Aalborg scoringen, men det gjorde den rutinerede coach ikke, hvilket fik Galbraith til at gestikulere voldsomt ud mod bænken.

De havde fokus det forkerte sted, de blåblusede fra Vojens, og Steffen Frank lod fuldsætning sine holdkammerater i stikken, da han med fire sekunder igen af perioden, pådrog sig en badebillet. Ikke smart af Frank, der som den rutinerede spiller han er, skulle være med til at vende den umulige situation som holdet stod overfor.

Derfor hjemmeholdet i fem minutters overtal fra tredje periodes begyndelse, men det blev spoleret, da piraterne selv tog en udvisning. Julian Jakobsen ramte stolpen i spil fire mod fire,og kort efter gjorde SønderjyskE det igen svært for sig selv med en ny udvisning. Denne gang til Victor Björkung.

Derfor spil 4 mod 3, og så var Thomas Spelling på pletten med en af de sædvanlige. Han blev spillet fri i venstre side, og klaskede pucken ind bag Galbraith. 4-1 til Aalborg, og så lignede det en ny finaleplads til holdet fra Nordens Paris.

Det gik nærmest helt i opløsning for sønderjyderne, og Pirates kunne gøre det til 5-1 med små ni minutter tilbage. Det var igen Rollin Carlsson der scorede, og så var der for alvor feststemning i Sparekassen Danmark Isarena. Og det gik helt galt for sønderjyderne, da det blev 6-1 bare et minut senere. Trevor Gooch blev smukt assisteret af Matt Salhany og Patrick Björkstrand.

Det blev endestationen for begge mandskaber. Pirates skulle gøre klar til morgendagens finale, alt i mens SønderjyskE kun tænkte på at komme ud i bussen, og hjem ad motorvej E 45.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


OPTAKT: METAL CUP-FINALE: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox HERNING KLAR TIL FINALEN: Vandt overtidsdrama