Endnu et overskud i den nordjyske ishockeyvirksomhed

Aalborg Pirates var på kurs mod noget stort, da Coronakrisen brød ud og overtog samfundet. Pirates havde vundet grundserien og var altså førsteseedet frem mod slutspillet. Og rent regnskabmæssigt kunne det også have set helt anderledes ud, hvis aalborgenserne var gået langt. 

Nu tabte alle klubber - inklusive Aalborg - til krisen, og derfor kommer Pirates også ud med et overskud, der er ganske minimalt. Men det er dog et overskud på 5470 kroner midt i en krisetid, og det fremgår ligeledes, at Aalborg stadig har en solid egenkapital at tære på. Den står for øjeblikket på 2.914.817 kroner.

Regnskabsåret går i Aalborg fra 1.5-30.4 og sidste sæson hentede Pirates et overskud på 24.806 kroner.

Ledelsens beretning fortæller blandt andet følgende: 

Aalborg Pirates' 8. sæson blev fra første færd en sand sejrsmarch frem mod Final 4 deltagelse, slutspil og ikke mindst ønske om nyt sølvtøj til klubben. Scenen var fra start sat på og udenfor banen med et stærkt sportslig setup samt en administration, som var udvidet med ekstra medarbejder forud for sæsonen, som led i vores vækst og eksekvering.

Vi ville gerne være Danmarksmester på isen, men også udenfor isen på eksekvering af kampe og events, men ikke mindst på økonomi og administration i bestræbelserne for fortsat positiv økonomi i selskabet.

Vi fik topunderholdning grundserien igennem. Vi kontrollerede metalligaen fra start til slut, og den hårdt arbejdende Garth Murray, som op til sæsonen havde fået chancen som permanent headcoach, kvitterede for tilliden sammen med sportschef Ronny Larsen og assisterende træner Kasper Knudsen samt en spillertrup i fuld harmoni. Stemningen var generel god i og omkring omklædningsrummet sæsonen igennem.

Om Metal Final4 skriver Aalborg-ledelsen:

Det blev til et par flotte Final 4 dage i Aalborg. Vi leverede en fantastisk kulisse for de fire hold, supportere og sponsorer. Der var tyvstart torsdag eftermiddag med ”Meet and Greet” med presse, arrangører og sponsorer. Fredag fulgte semifinaler og finale lørdag. Over 10.000 gik gennem tælleapparaterne og var med til at lave en god kulisse omkring kampene.

Sportsligt levede holdet og trænerteamet ikke op til forventningerne,”vi var der ikke på dagen”, det blev et exit inden festen overhovedet kom i gang. En kæmpe skuffelse for os alle og også utilgiveligt, at der ikke kunne præsteres af den navnstærke trup, når det virkeligt galt for klubben.

Vores administration og de mange frivillige levede til gengæld til fulde op til værtskabet, og gav klubberne, tilskuere og sponsorer nogle fantastiske dage i Aalborg. Tak for indsatsen.

Den dag i dag er vi som ledelse, bestyrelse og aktionærer, fortsat dybt rystet over, at finalepladsen på hjemmebane kiksede for andet år i træk. En markant omsætning og indtjening til klubben måtte vi endnu engang vinke farvel til. En finaleplads havde gjort en markant forskel økonomisk.

I Metalligaen fortsatte vi dog de gode takter og fastholdte førerposition samtidig med, at vi henrykkede masserne i Bentax Isarena. Fans, sponsorerer og øvrige tilskuere kvitterede for indsatsen med et fremmøde på ca. 3.300 tilskuere i gennemsnit. Imponerende tal og en flot fremgang som betyder meget for vores brand i dialogen med vores mange interessenter. Lad os fortsætte fremgangen.

Og her om den ærgerlige sæsonafslutning: 

Vi var klar, vi var sultne og havde fin tid til mentalt og fysisk at gøre os klar til ”The Real Deal” kunne sættes igang.
Denne rejse satte COVID-19 dog en brat stopper for. Slutspillet blev aflyst og turneringen blev suspenderet. Aalborg Pirates blev ikke tildelt mesterskabet, men i stedet den tvivlsomme ære, som Champions Hockey League repræsentanter på baggrund af den suveræne vinder af grundspillet.

Vi følte os selv som finalister og senere de moralske vindere – Det var en tung, men korrekt afgørelse, at vi lukkede ligaen ned. Det er dog også vigtigt, at ligaen åbnes igen til den kommende sæson, ellers mistes alt det momentum, som der er bygget op især udenfor isen over de seneste 5 år.

Der blev igen i år trukket store veksler på alle ansatte, frivillige, samt ikke mindst vores gode allierede, foreningen AaB Ishockey. Mange flotte events og kampe blev afviklet til glæde for alle på som udenfor isen og bidrag til økonomien.

I grundserien havde vi et flot fremmøde på hele 79.200 tilskuere og et salg af ca. 1.500 sæsonkort. Herudover flotte sponsorater på alle niveauer, som vidner om den opbakning vi har til Aalborg Pirates. En opbakning vi for alvor fik brug for igen, da vi for alvor så COVID-19 i øjnene.

COVID-19 fik sat en brat stopper for afholdelse af slutspillet. Vi så ind i store omkostninger, ingen omsætning og ville som andre i sporten blive hårdt ramt. Vi så ned i et sort hul og en forventning om en økonomisk lussing og efterfølgende indhug i egenkapitalen. Vi er dog reddet for lussinger i første runde - Saved by the Bell. Støtteordninger fra staten, tiltag og opbakning fra sponsorere, fans, gode venner af klubben og slutteligt eventet ”køb billet til den aflyste finale” med et udsolgt Bentax Isarena gjorde vi fik økonomien i balance. Tak for støtten og opbakningen. Nu må vi se hvad indvirken COVID-19 har herfra, men vi arbejder videre efter normale tilstande ved sæsonstart, og har derfor brug for alle som kan agere som normalt med hensyn til samarbejde, sponsorater og sæsonkort.

 


Sommerbarometer: Odense håber og tror på mere end i fjor Fodbolden er optimistisk: Vil have mange flere tilskuere på stadion