Forsøgskampene er gået godt og nu er det tid til næste skridt, siger DBU, Divisionsforeningen og DIF

Fodbolden er en slags frontkæmper i eksperimentet/kampen for at få flere tilskuere på stadion i Superligaen. Lige nu spilles hovedparten af kampene med 500 mennesker på stadion, og der har altså været flere forsøgskampe med op til 3000 tilskuere. Nu er det tid til at tage næste skridt, siger Divisionsforeningen i en pressemeddelelse, hvor man plæderer for "tæt på fuld kapacitet". 

Kommer det til at ske for fodbolden, kan det sagtens være en "groundbreaker" for sportsgrene som håndbold og ishockey, der er næste step i tilskuerhierarkiet i dansk sport. 

Pressemeddelelsen lyder således:

Myndighederne offentliggjorde i går evalueringen efter de tre 3F Superliga forsøgskampe i seneste runde, der blev spillet med flere end 500 personer på stadion.

Forsøgene viser, at dansk professionel fodbold er i stand til at eksekvere som aftalt og har infrastruktur, kapacitet og ressourcer til en ansvarlig håndtering af styret og kontrolleret tilskuerrejse.

Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union og Danmarks Idrætsforbund har nu udarbejdet en plan for flere tilskuere, som i sidste ende skal give fuld tilskuerkapacitet til den kommende sæson.

Der er stor tilfredshed fra Divisionsforeningen, DBU og DIF med samarbejdet omkring de tre testkampe i runde 29 i 3F Superliga.

Evalueringsteamet med repræsentanter fra både Rigspolitiet, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, DBU og Divisionsforeningen konkluderer også i evalueringsrapporten, at det er muligt at afvikle kampe med flere end 500 personer hen over sommeren, og retter en varm tak til myndigheder og ministerier for et fantastisk samarbejde om – inden for en meget kort tidsramme – at udarbejde og effektuere en sikkerheds- og sundhedsplan for kampene.

- Vi er enormt glade for forløbet omkring testkampe og evaluering. Det har været et fantastisk samarbejde, og vi mener forløbet har vist, at vi er i stand til at eksekvere som aftalt. Vi kan sektionere, identificere og sikre smitteopsporing på et meget højt niveau i en kontrolleret tilskuerrejse.

- Derfor er vi overbeviste om, at vi forsvarligt kan øge tilskuerkapaciteten yderligere – og målet er at komme tilbage på noget, som er tæt på normal tilskuerkapacitet med starten af den kommende sæson,” lyder det fra de tre direktører i henholdsvis Divisionsforeningen, DBU og DIF – Claus Thomsen, Jakob Jensen og Morten Mølholm Hansen.

Divisionsforeningen, DBU og DIF mener, at kampe i juli frem mod sæsonafslutning kan afvikles forsvarligt med følgende tiltag:

  • Gennemført kontrolleret og styret tilskuerrejse i adskilte sektioner sikrer smitteforebyggelse og smitteopsporing på et niveau, som ingen andre arrangører tilbyder i øjeblikket.
  • Smitteopsporing sikres gennem kontaktinformationer på alle personer på stadion, således at der kan ske hurtig og effektiv opsporing inden for en given sektion.
  • Siddende tilskuere med afstandskrav på 1 meter i sektioner/enkeltsale med maksimalt 500 tilskuere.

 


Aalborg Pirates kom ud med et overskud på 5470 kroner Herning-direktør: Der kan være gode argumenter for at udskyde starten