Fynboerne har slutspillet som erklæret mål i foråret 2021

Odense Bulldogs red på en bølge af sejre sidste forår. Det nyttede bare ikke noget, for fynboerne var for længst passeret i kampen om den ottende og sidste plads i playoffs. 

Fynboerne havde en turbulent sæson med trænerskifte og et efterår med meget trist stemning i VinMedKant Arena, men lige pludselig vendte og den nye træner Marc Lefebvres mere direkte stil gav pote i masser af sejre og stor begejstring.

Til tider var det forrygende, hvad Odense præsterede, det lille forbehold er dog, at modstanderne måske tog lidt let på fynboerne og at de gode resultater blev leveret i en periode, hvor Bulldogs kunne spille fuldstændig frit. 

Helt på bundlinjen vurderer undertegnede dog, at Odense bør komme styrket ind i den kommende sæson, hvis det lykkes at hente de sidste og afgørende forstærkninger. 

I målet er Tadeas Galansky altid garant for noget godt. Tjekkens styrke kan efterhånden ikke nedvurderes, men vi skal også huske på, at Odense Bulldogs i sidste sæson havde en Evan Cowley, der ganske enkelt var fremragende. Selv i den periode, hvor Odense tabte mange kampe, var det Cowley, der holdt Bulldogs inde, så der nu og da var muligheder for point.

Om backuppen Aphiwat Sengthaisong er en forstærkning eller ej er ikke til at vide, for Nicolai Kristensen fik ikke særlig mange chancer til at bevise sig i sidste sæson. 

Foran de to nye målmænd står foreløbig fem danske backer af ganske solid karakter. Hvis Eskesen kan holde tempoet, spiller han stadig fint og Martin Larsen i form kandiderer til at være en dansk topback.

Jeppe Holmberg er ved fuld styrke en fin, dansk back og det samme gælder for Christopher Kamph, mens unge Mathias Max Rasmussen er spilstærk, men lige mangler lidt ekstra fysik.

Lucas Bjerre Rasmussen er formentlig også en dansk kandidat, hvis han har fysikken i orden. 

Vi skal huske på, at Odense i Daniel Baastrup og Brock Beukeboom har mistet to nærkampsstærke spillere med fuld offervilje, og de to skal erstattes, formentlig med imports. Og her bliver det uhyre spændende, hvad Bulldogs hiver frem. Cole Candella havde gode perioder i fjor, og bliver måske hevet ind igen. 

Fremme har Odense Bulldogs sikret sig Dale Mitchell som en kæmpe publikumstræffer. Canadieren har formentlig også et solidt spillemæssigt niveau tilbage, som han viste sidste sæson i Dresden, og vi skal huske på at Mitchell som en udenlandsk veteran i Metal Ligaen stadig blot er 31 år. Han skal nok blive en stor aktør for Odense, men kan ikke bære angrebet alene.

Henry Hardarson har netop skrevet under og ligner en mulig kaptajn. Hans 38 point i sidste sæson var fremragende, og han har udviklet sig fra at være en arbejdsmand til en mand, man kan forvente mål og point af. Hardarson spiller nu sin første sæson under forventningspres, og det skal blive spændende at se, hvordan han reagerer derpå.

Spillere som Lukas Lundvald, Sebastian Ehlers, Rasmus Simonsen og Oliver True sluttede rigtig godt af i sidste sæson, og det er "død og pine", at specielt spillere som Lundvald og Ehlers fortsætter med at være et skridt fremme i ligaens danskerhierarki.

Kvaliteterne i Oliver Anker Christensens skøjteløb er ingen i tvivl om, men afslutningerne skal blive bedre. Så er der masser af muligheder for aalborgenseren.

Spørgsmåltegn fra sidste sæsons trup: Tager Mike Daugulis en sæson mere og kommer Asger Petersen tilbage? Kommer Komarek tilbage? Er Jack Walker blevet for dyr efter sit flotte forår? Mon ikke et par stykker af dem er at finde i truppen, når sæsonen går i gang igen? I givet fald er der lige nøjagtig tre kæder på plads, så også fremme må der være stor spænding om, hvad Odense henter ind. 

Bliver det tre eller fire imports? Og finder Odense måske et par spændende danskere ude i verden, eller henter fynboerne unge spillere ind fra andre klubber? Vi mangler stadig svar på de spørgsmål, der vil definere, hvorvidt Odense kan drøne opad i tabellen. 

Spillerne skal også lære at spille under Marc Lefebvres stil fra starten af sæsonen. Canadieren trækker store veksler på sine topspillere, og spørgsmålet er selvfølgelig, hvordan det påvirker kræfterne i længden. 

Tippet herfra er, at Odense vil være i stand til at true i kampen om en plads i slutspillet, men meget kommer altså an på, hvordan den sidste del af truppen kommer til at se ud. Vi bliver klogere i løbet af de kommende måneder. 

 

 


RETRO: Et straffeslag afgjorde DM-dramaet for 35 år siden Aalborg Pirates kom ud med et overskud på 5470 kroner