Eagles burde have lukket kampen i anden periode, men topholdet kom stærkt igen i PM Montage Arena

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 2-3 (1-0,1-1,0-1) 0-1 Aalborg Pirates fortsætter med at rulle på i Metal Ligaens top. Igen i aften blev det til to vigtige point på udebanen i Herlev, hvor Pirates vendte 0-2 til en 3-2-sejr i overtiden. Endnu et stort skridt mod Metal Final4 for Garth Murrays tropper.

Herlev havde Victor Rollin-Carlsson ude med en skade, og det betød altså, at hjemmeholdet var nødt til at splitte både første- og andenkæden ad. Også Aalborg havde stadig et par folk ude, men til gengæld var Victor Panelin Borg tilbage på nordjydernes blå linje.

Det blev en velspillet første periode i højt tempo. Der blev ikke scoret, men begge hold havde et par gode bud. Johan Skinnars havde periodens absolut største mulighed med en friløber. George Sørensen lukkede godt af, men Skinnars forsøgte sig frækt fra bag mål lige bagefter.

Pucken gled langs stregen, inden en Aalborg-back fik raget den væk.

Der var ikke sat ned på tempoet efter den første tepause, og det første mål kom knap to minutter inde i anden periode. En tilfældig puck havnede hos Niklas Tikkinen, der leverede et ægte dommedagsdrøn. Trods et godt udsyn nåede George Sørensen ikke at reagere.

Hvis man ikke vidste bedre i begyndelsen af anden periode, skulle man tro, det var hjemmeholdet, der lå på førstepladsen. Aalborg blev kørt i bund, og den naturlige følge var Magnus Molges 2-0-kasse.

Garth Murrays mænd kunne nemt have kommet yderligere bagud, og træneren tog en fornuftig timeout efter godt 12 minutter af perioden.

Kort efter fik Aalborg en livline på en Tikkinen-udvisning, som Herlev-bænken ikke var enig i, og altid farlige Morin skulle blot bruge ni sekunder til at reducere. Aalborg tog mere eller mindre teten i den resterende del af perioden. Med 2-1 til hjemmeholdet var alt stadig åbnet inden de sidste 20 minutter.

Da Herlevs Acke Ringström gik ud til tredje periode blev han ufrivilligt til grin. Han havde glemt at få beskytterne af sine skøjter og faldt så lang han var, da han skulle på isen igen. Aalborg begyndte tredje periode i overtal, men powerplayspillet fungerede slet ikke.

Begge hold spillede mere eller ”safe” i de første 10 minutter, inden en dramatisk slutfase brød løs.

Aalborg havde en gigantisk chance for udligning efter gode ”hæl og tå”-kombinationer. Kirill Kabanov lykkedes på en eller anden måde med at ramme en liggende Emil Jidskog.

Aalborg fik dog udlignet. Den kom nærmest ud af ingenting, da Aalborg opsnappede en skidt aflevering i Herlev-zonen. Jonas Jakobsen var på spil med assist af Kabanov.

Hjemmeholdet havde fortjent bedre efter 60 minutter, men formåede altså ikke at slå til og score det tredje og fjerde mål, da Aalborg var spillet i bund i anden periode. Det blev straffet i overtiden, hvor Martin Højbjerg strøg af sted på venstre kant og afgjorde kampen.

For tredje gang på stribe vandt Aalborg 3-2 efter overtid/straffe på udebane.

GOALSHOW: Højdepunkter fra fredagens kampe Helstøbt holdindsats sikrede Herning sikker hjemmesejr