Blue Fox leverede for første gang i denne sæson noget nær 60 komplette minutter, og trak sig fortjent fra rivalopgøret med tre point. Konstant arbejde i alle zoner og skarphed foran mål blev afgørende i en kamp hvor Thomas Andersen lynede to gange.

Herning Blue Fox – SønderjyskE 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Knap var pucken kastet på isen før månedens spiller i Blue Fox, Morten Poulsen, gik på mål og måtte se Patrick Galbraith levere sin første gode redning denne aften.

Faktisk havde Herning adskillige forsøg indenfor det første minut, og Mark MacMillan havde endda pucken i mål, men måtte sande at fløjten havde lydt forinden.

Den aggressive Herning-start led et knæk da kaptajnen, Daniel Nielsen, blev første mand i straffeboksen. Phil Lane havde en nærgående styring inde foran Simon Nielsen, men ellers blev gæsterne holdt fra fadet.

SønderjyskE kom bedre ind i kampen efterfølgende, men man kunne ikke undgå at notere sig en markant bedre start på kampen end da rævene senest gjorde entré på Kvik Hockey Arena.

Arbejdsomme Jan Dalecky sikrede sit hold et powerplay midtvejs i perioden, og bortset fra en god afslutning fra netop tjekken, så blev også dette powerplay fint neutraliseret.

Den gode start gav sig også udslag på måltavlen. Den lille Thomas Andersen styrede flot skuddet fra Rasmus Nielsen ind bag en prisgivet Galbraith til 1-0.

I Sebatian Ruders fravær noterede man sig ligeledes, at unge Lukas Bang fik masser af istid, og med en uimponeret tilgang slap han aldeles fint fra mødet med rivalerne denne aften.

SønderjyskE satte et godt pres, da Dmitri Kostromitin havde mistet sin stav, men afslutningerne udeblev og i stedet var Sean Flanagan tæt på at omsætte en veludført omstilling.

Blue Fox overlevede ligeledes et afsluttende powerplay til gæsterne, og kunne skøjte til pause med en fortjent, men spinkel føring.

Skarpheden til forskel

Begge hold kørte videre i samme tempo fra anden periodes start, og specielt i egen zone kunne Ben Cooper se fremskridt hos sine udvalgte.

Phil Lane, der var blandt sit holds bedste, måtte se sit skud fra distancen bliver pareret af Nielsen, og de to hold tillod ikke hinanden megen plads på isen.

En fejl i offensiv zone fra gæsterne var derfor hvad der skulle til for at skabe den næste store chance, og Peter Larsen ligger formentlig søvnløs i nat ved tanken om det frie mål, han blot skulle sende pucken i.

I en fysisk betonet kamp var det forseelser med staven der var i fokus, og store Dan Maggio tog denne ulovligt i brug. Nyt powerplay til SønderjyskE.

Et mindre arbejdsraseri fra hjemmeholdet tillod ikke gæsterne den mindste tid på pucken, og skuddene fra de spidse vinkler tog Nielsen sig kærligt af.

Rævene gjorde dog ikke livet let for dem selv, og tog umidderlbart efter en ny udvisning. I en så tæt kamp som denne var det den slags man sjældent har råd til, men endnu engang slap Herning med skrækken via benhårdt arbejde.

Et koks i udskiftningerne gav Phil Lane endnu en god chance, og han skulle set i bakspejlet nok have valgt en pasning, for han savnede den sidste skarphed denne aften.

En hård periode for Blue Fox, men de fik kort efter en tilsvarende mulighed i den anden ende. Brodie Dupont valgt i stedet pasningen, og Jan Dalecky satte bladet på pucken til 2-0.

Og jubelen brød atter ud inden tredje periode ventede publikum. I powerplay kunne en ellers skidt spillende Markus Jensen samle en løs puck op, og med et kort træk fandt han pladsen over gribehandsken. Dermed hed stillingen 3-0 inden sidste periode.

Herning lukkede definitivt

For Herning var målet nu at strikke 60 gode minutter sammen, og undgå de udfald som har præget sæsonstarten for midtjyderne. SønderjyskE skulle derimod reducere så hurtigt som muligt, og var selvsagt tvunget frem ad banen.

Spil i fire mod fire bekom dog hjemmeholdet bedst, og Mario Simioni måtte konstatere at den hurtige reducering udeblev.

En udvisning efter små fem minutter var derfor den mulighed som han og SønderjyskE håbede på, men endnu engang arbejdede Herning hårdest, og gæsterne blev aldrig rigtig nærgående.

Steffen Frank plantede en solid albue i hovedet på Kostromitin, og dermed måtte han se resten af opgøret fra straffeboksen. Oveni var Anders Førster ikke vendt tilbage til tredje periode, og dermed så det mere end svært ud for gæsterne.

SønderjyskE nåede akkurat at blive fuldtallige, men måtte alligevel se kampen blive lukket. Igen havde Thomas Andersen sneget sig helt ind foran mål, og han var hurtigt over returen til 4-0.

Cam Brace nåede at smække pucken på stolpen og Herning blev ved med at skøjte og kæmpe trods vished om tre point. Josh McDonald hamrede ganske vidst en puck ind bag Simon Nielsen til reducering 4-1, men Blue Fox kunne lade sig fejre efter sæsonens bedste indsats.

Aalborg vendte og vandt i overtiden i Herlev Esbjerg kørt ud af banen i Frederikshavn