Tre mål i powerplay sendte de nordjyske favoritter foran 1-0 i serien mod ørnene

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 4-1 (2-0,1-0,1-1) Aalborg Pirates tog helt fortjent det første stik i deres serie over Herlev Eagles, efter en sejr på 4-1. Selvom Herlev holdt Aalborg stand i fem mod fem, så var det hjemmeholdets powerplay som afgjorde kampen med hele tre mål.

De nordjyske favoritter tog teten fra starten af kampen, og satte tempoet på første periode, hvor de, trods manglende afslutninger i de første syv minutter, var det klart bedste hold. Aalborg var i stor puckkontrol, og kørte pucken fint rundt, og ventede på deres chance.

Chancen kom i et powerplay, da Lukas Horak lavede en klodset udvisning. En puck blev lagt dybt og tjekken fik lidt klodset blokeret pucken, efter at have forsøgt at spille den. Det gav et powerplay, hvor Aalborgs opskrift fra seneste kamp mod Odense Bulldogs slog til igen. Thomas Spelling lavede en glimrende aflevering på tværs af Herlevs felt til Johan Skinnars, som let kunne sende et håndledsskud forbi Horak til 1-0.

Det var ikke meget Herlev havde at byde på i de første 20 minutter, men kort efter Aalborgs scoring var de ikke langt fra i flere omgange. Først fik Peter Emil Lauritzen et frit skud fra slottet, hvor George Sørensen kom i vejen, og få minutter senere fik gæsterne en tre mod en-situation, som Anders Koch reddet i sidste øjeblik med fremragende forsvarsspil.

Et vigtigt moment i perioden, for efter Herlevs chance fik Aalborg kørt kontra, og her trak Emilio Romig en udvisning på Anton Johansson, hvilket gav endnu et powerplay til hjemmeholdet. Et powerplay, som efter kun 15 sekunder gav kaptajnen for Aalborg Pirates, Julian Jakobsen, muligheden for at styre en puck ind bag Horak til 2-0, som også var stillingen efter første periode.

Herlev kom betydeligt bedre ud til anden periode, og forsøgte ihærdigt at komme tilbage i kampen. De skabte et hav af chancer, og især Alexander Lindqvist Hansen havde i to powerplay nogle store chancer for at få reduceret. Det samme havde Mathias Asperup, men alle gange stod George Sørensen i vejen for de sjællandske gæster.

Aalborg virkede en smule rystede, og selvom de stadig fik skabt chancer på deres omstillinger, så lugtede det mere af 2-1 end 3-0, da gæsterne igen, igen, igen blev fanget i hjemmeholdets overtalsmaskine. Med Mikkel Bertelsen i udvisningsboksen lykkedes det Aalborg at få sat Thomas Spelling op til et skud på mål. Lukas Horak fik reddet, men returen røg direkte ud til Mikkel Højbjerg, som i tomt mål kunne score til 3-0.

Aalborg var endda tæt på at lukke kampen minuttet før pausen, da Johan Skinnars pludselig stod helt fri foran mål, men den normalt træfsikker svensker overplacerede sin afslutning, og skød over mål. Dermed forblev stillingen 3-0 efter to perioder.

Hvor Herlev Eagles var kommet flyvende ind i anden periode, var det lige modsat i tredje periode. Aalborg kom til et hav af chancer, hvor de i flere omgange var tæt på at afgøre kampe. Først var Dylan Steman tæt på at styre pucken i nettet, og senere var Jonas Jakobsen i flere omgange tæt på, men Horak lavede nogle super redninger.

Horak havde holdt liv i Herlevs muligheder, og gæsterne fik en stor chance for at komme tilbage i kampen, da Jeppe Jul Korsgaard fik en udvisning. Dog var det Aalborg, som i undertal var millimeter fra at score, da Thomas Spelling sendte Julian Jakobsen afsted, men en mirakelredning forhindrede en ny scoring af Aalborgs kaptajn.

En vigtig redning fra Horak, som gav Matthias Asperup chancen for at reducere sekunder senere på et flot håndledsskud i samme powerplay. Asperup fik masser af plads til at gå mod mål, og kunne uforstyrret sende et smuk skud op i det fjerneste hjørne.

Efter scoringen skulle man tro at Herlev ville komme med alt de havde og forsøge at sætte et pres på nordjyderne, men i stedet var det Aalborg som fik kontrol i kampen. De fik kørt pucken flot rundt, og Herlev kunne ikke få etableret et ordentligt pres eller skabt de afgørende chancer. Derfor var det også en naturlig selvfølge, da Kirill Kabanov i tomt mål kunne score til slutresultatet på 4-1.

Mathias Bau matchvinder i tæt åbningskamp KVART-OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy