Kampstart 20:30 i Nordjyske Bank Arena

Det ender i syv kampe!

Det kan ikke være anderledes, når Frederikshavn og Esbjerg tørner sammen i en slutspilsserie. 

Bortset fra bronzekampen i 1998 - bedst af to kampe - er det altid endt i den afgørende batalje mellem White Hawks og Energy. I Frederikshavn seneste guldår i 2000 vandt - dengang FIK - over fem kampe og tre gange i syvkampes-epoken har de to hold spillet sig helt ud - og det har været dramatisk.

Hvem husker ikke hele affæren i 2019, hvor Esbjerg rasede over karantænerne til Christian Wejse og Niklas Andersen og til sidst måtte overgive sig i Frederikshavn. Til gengæld måtte Frederikshavn overgive sig foran tomme tribuner i sidste sæson i Esbjerg i kamp syv, hvor hjemmeholdet vandt 5-0. 

Hvem vinder i den her sæson. Det synes at være fuldstændig åbent. 

Frederikshavn har den vildeste x-faktor med ind i slutspillet. Hvad er der sket hos White Hawks siden trænerskiftet til Degn/Christiansen. Har truppen fået nyt humør, hvor meget kan en uprøvet Kasper Degn påvirke spillet. Kan der overhovedet laves om på spillestillen med den "tykke midtzone" og har Degn og Christiansen overhovedet intentioner om at lave om på systemerne.

Det er dog et faktum, at Frederikshavn står med en skræmmende stærk defensiv og målmand.

Galansky har Metal Ligaens bedste redningsprocent og Seldrup - reserven - er også langt oppe på listen. Foran dem står en defensiv defensiv med Eemeli Räsänen som den helt store profil. Finnen tager enorme mængder spilletid og skyder på mål, når chancen byder sig. Han er en af Metal Ligaens bedste.

Niklas Pavel og Elias Ulander er begge bundsolide importbacks, som overlader det offensive til Mads Larsen, som er den eneste af "den type" hos Frederikshavn, der supplerer op med Rasmus Søndergaard og Christian Mieritz, som begge kommer med oceaner af erfaring ind i slutspillet. 

Spørgsmålstegnet er Frederikshavns offensiv. Bliver Lucas Andersen klar til kamp? Kan han i givet fald slå til i slutspillet som han gjorde i grundspillet. Kommer Alex Bumagin og Jesper Jensen for alvor i sving? Svaret på sidstnævnte er i min optik virkelig en nøgle til Frederikshavn-succes, for finder de to humøret og højeste niveau bliver det i den afgørende.

Christopher Frederiksen og Aleksi Halme er andre topfolk, der skal træde i karakter sammen Krag-Christensen, og kan Frederikshavn sammensætte to gode offensive kæder, der kan producere, er der gode muligheder i tredjekæden og fjerdekæden med Brinkman-brødrene, Piroutek og Oliver Anker Christensen og venner.

Det er glimrende folk, men spørgsmålet er, om Degn og Christiansen finder en rytme i en trup, hvor Pasanen har skiftet godt og grundigt rundt i kæderne gennem hele sæsonen.

Så er det lidt anderledes hos gæsterne fra Esbjerg, der trods svingende resultater formentlig har kæderne på plads til den første kamp i aften.

Det ligner den brandfarlige førstekæde med Scheel, Kerbashian og Downing, suppleret af Puffer, Nielsen og Bjerrum i en andenkæde som virkelig skal træde mere i karakter.

Der har været gode takter af Schultz, Grundtvig og Kjær i de seneste kampe og det bliver virkelig interessant, hvordan de matcher Frederikshavns ditto. Nede i fjerdekæden arbejder Hjulmand, Ahlberg og Sand godt og hårdt og skal spille for at holde nullet og give energi.

Fire udenlandske backer hos Esbjerg. Brown og King er dominerende, Walli er stor og stærk og Killins lidt af en joker. Meget kommer også an på, hvor meget de kan lukke af i defensiven og ikke mindst holde disciplinen.

Sidst, men ikke mindst, tror jeg på, at Thomas Lillie begynder inde for Esbjerg. Lillie har tidligere i Rungsted vist, at han kan brænde et slutspil af, og Esbjerg har brug for at han finder de takter igen. 

Hold øje med: Jeg husker fra svensk tv finaleserien i SHL i 2017. Jesper Jensen var formidabel og med i den absolutte afgørelse, da Brynäs tabte kamp syv til HV71. Kan han finde de takter igen, vil det være en drøm for Frederikshavn. Hos Esbjerg er Søren Nielsen også en afgørende strateg, når han er i spilhumør. Han skal bare sit direkte spil frem.

De indbyrdes kampe: Med tre sejre i overtid og en 4-0'er havde Frederikshavn styr over de første fire matcher. Derefter tog Esbjerg teten og vandt i overtid og senest 6-2 på hjemmebane i en stærk forestilling. 

Statistikken: 50 point til Felix Scheel og 44 point til Kale Kerbashian. Esbjerg har virkelig gode pointjægere til rådighed, mens Frederikshavn spreder pointene ud over en bredere kam. Lucas Andersen med 35 point er topscorer for Frederikshavn.

Skader/karantæner: Esbjerg stort set med fuldt hold, dog uden Henrik Mærsk Clausen, mens Frederikshavn i den sidste grundspilskamp manglende Räsänen, Krag, Andersen og Ulander udgik.

Serietip: Det ligner en fuldstændig åben serie og meget kommer an på, om Frederikshavn "har fundet sig selv". Herfra tipper vi på, at Frederikshavns stærke forsvar bærer White Hawks igennem i en lang serie. 


Aalborgs powerplay sænkede Herlev KVART-OPTAKT: Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital