Herning foran 1-0 mod Rungsted i kvartfinalen

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

Herning tog første stik i kvartfinaleserien mod Rungsted. Mathias Bau blev matchvinder for midtjyderne i en tæt kamp, der først blev afgjort i slutfasen.

Jarkko Malinen og Petter Hansson var skrevet på skadeslisten hos værterne, der ligeledes havde Mads Christensen og Thomas Andersen ude, mens Rungsted manglede backerne Røndbjerg og Gammelgaard samt Frederik Bjerrum i angrebet.

Mathias Bau fik en god mulighed få sekunder inde i kampen, men han overplacerede skuddet mod det nærmeste målhjørne. Hjemmeholdet fik efter lidt over to minutter også deres første powerplay og så brød Kvik Hockey Arena ellers ud i ekstase. Den udskældte Teemu Pulkkinen svarede kritikerne igen da han svirpede pucken op i målhjørnet til 1-0.

Gæsterne skulle lige ryste den tidlige scoring imod af sig, men så begyndte Rungsted også at røre på sig. Ville Kolppanen havde i mellemtiden også en stor redning da han greb slagskuddet fra Mathias Bau.

Mattias Persson og Co. stillede op i powerplay, men inden man for alvor blev farlige tacklede Henrik Hetta landsholdsangriberen Morten Poulsen i ryggen. Dommerne så episoden igennem og svenskeren slap med to minutter.

Herning nåede en god afslutning ved netop Poulsen i powerplay, inden Oskar Drugge måtte i straffeboksen for anden gang. Det udnyttede gæsterne til fulde da Branden Gracel hamrede en tværpasning fra Marcus Olsson i netmaskerne.

Med mindre end ét minut tilbage af perioden fik Rungsted igen en udvisning, og derfor kunne Blue Fox altså starte anden periode i powerplay.

Simpelt og effektivt

Blue Fox havde kun lidt over ét minut tilbage i powerplay, men det skulle vise sig at være nok. Jan Lattner misbrugte først en stor chance, men han var selv først over returen som han fik lirket i mål til 2-1. Dommerne måtte ud og se situationen igennem men målet stod altså. Patrick Madsen blev i hallen angivet som målscoreren.

Intensiteten fra første periode fulgte med over i den næste, og det gav tilskuerne en rigtig slutspilskamp med tryk på banderne og syden fra lægterne.

Unge Peter Larsen var tæt på at øge for Herning efter lidt klumpspil foran Kolppanen, men også Emil Kruse begyndte at få mere aktivitet foran sig. På mange måder en identisk periode med den første underholdende periode.

Tim Daly fik en kæmpe chance da han blev spillet helt fri, men han afsluttede lige på Kruse.

Det var ellers småt med målchancer, og man var ikke i tvivl om at slutspillet altså nu var skudt i gang. Rungsted overtog dog mere og mere af spillet, men det gav også muligheder den anden vej. Frederik Brændgaard slap afsted i en kontra, men hårdt presset bagfra fik han ikke ramt målet.

Herning spillede med stor påpasselighed og simpelt spil. Mindre kønt, men ganske effektivt mod et offensivt heftigt Rungsted-hold. Stillingen holdt perioden ud, og en spændende og med garanti dramatisk tredje periode ventede forude.

Bau bag afgørelsen

Rungsted fik lagt et højt pres på værterne fra starten af tredje periode, men så gik det ellers stærkt den anden vej. Ville Kolppanen viste klassen da han først pillede afslutningen fra Bau og derefter også nuppede forsøget fra Poulsen der afsluttede på returen.

Herning fandt stille og roligt sig selv igen, og man fik også etableret sig med et langt skifte i offensiv zone. Momentum skiftede dog da Rungsted på ny fik udlignet. Morten Jensen lagde en perfekt puck ind mod mål, der tog et eller andet på vejen og smuttede under Kruse. 2-2.

Jan Lattner fik en kæmpe mulighed tæt under mål for at sende føringen tilbage på midtjyske hænder, men igen stærkt målmandsspil fra Kolppanen.

Helt lige på isen i disse minutter, og begge hold med stort fokus på at undgå fejl. Med mindre end syv minutter tilbage begyndte det så småt at dufte af overtid.

Emil Kruse havde en feberredning da Rosenthal fandt en fri David Madsen. Afslutningen fejlede ellers ikke noget, men svenskeren kom glimrende tilbage.

Med 3:04 tilbage på klokken sprang taget så næsten af Kvik Hockey Arena. Mathias Bau greb en høj puck, brugte sin fysik mod sin direkte mostander inden han rev pucken op i målhjørnet. 3-2 til Blue Fox.

Rungsted fik også lagt det massive og tonstunge pres, mens Kolppanen smuttede ud uden et spilstop. Morten Poulsen opsnappede en løs puck i egen zone, og fik via Mattias Perssons benskinner sendt pucken i det tomme mål.

Dermed vandt Herning altså det første slag inden holdene tørner sammen igen på mandag.