Odense var tæt på at lancere et comeback i en spændende match i Frøs Arena

SønderjyskE-Odense Bulldogs 4-3 (3-1, 1-2, 0-0) Godt 2600 tilskuere dannede en festlig ramme om første kvartfinale mellem to skadesramte mandskaber i Frøs Arena fredag aften.

Hjemmeholdet kickstartede med en stærk første periode, men anden periode stod der Bulldogs på. Tredje periode blev den klassiske stillingskrig, hvor Patrick Galbraith og co lykkedes med at forsvare føringen hjem og sikre sig 1-0 føringen i serien.

Det blev en hæsblæsende start på matchen i Vojens. Steffen Frank var på spil med styring efter et par minutter og kort efter var der tumult, da Brendan Harms og Radek Cip røg i totterne af hinanden. Spil fire mod fire og her bød gæsternes Ales Sova ind med et godt forsøg.

Umiddelbart efter begge hold spillede fuldtalligt, kom Cam Brown igennem, men blev den lille i duellen med Samu Perhonen. Og i samme sekvens mente hoveddommeren, at Brown generede Perhonen så meget, at amerikaneren måtte en tur i skammekrogen. Power play til udeholdet, og det udnyttede de prompte.

Overtalsspillet godt sat op og efter en retur, var der tomt mål til Topi Pipponen, der sikkert eksekverede og bragte gæsterne i front. Hjemmeholdet svarede dog straks tilbage.

Allerede skiftet efter cirkulerede Matt Salhany rundt i fynboernes zone for til sidst at sende pucken ind højt bag Perhonen. Udligningen satte for alvor gang i værterne.

Der var masser af fart i jernene og Cam Brown var tæt på at sende sønderjyderne i front. Bedst som hjemmeholdet pressede mest på, snublede Mike Little og gæsterne røg afsted i en break away. Patrick Galbraith var på stikkerne og fik forpurret den store mulighed.

Knapt midtvejs i perioden så Gorm Topholt sig mere end almindeligt sur på Mads Eller og så måtte den lille forward tage plads i straffeboksen. SønderjyskE skulle bruge et lille minuts penge til at få stillet op, men så lynede kanonen fra Rasmus Lyø også, da han hamrede skiven ind til en 2-1 føring.

Hjemmeholdet trykkede atter engang voldsomt på, men det blev en spilvending, der førte til næste scoring. Unge Jonas Borring satte Cam Brown op, der fra en spids vinkel fandt Rasmus Lyø, der var trukket med frem, og sendte skiven i nettet. Stor jubel i Frøs Arena, hvor gæsternes coach kaldte time out.

Det hjalp lidt på gæsternes spil og da Alex Rauter røg i skammekrogen, fik fynboerne chancen i fem mod fire. Denne gang blev det ikke helt så nærgående som første gang og trods chancer i begge ender resten af perioden, kunne begge hold skøjte til pause uden yderligere scoringer. Fortjent føring til værterne.

Det var et Odensehold med ny tro på tingene, der kom ud til anden periode. Nicolai Weichel sendte første advarselsskud afsted. Samme Weichel måtte dog også en tur i straffeboksen efter fem minutter og Mads Eller var tæt på at øge hjemmeholdets føring. Patrick Galbraith gav et par farlige returer i periodens første halvdel, men backerne fik ryddet op.

Marco Petersen kom ind på bekostning af en skadet Anton Öhman og han kunne se Matt Salhany rette et skud fra Daniel Kønig af og sende værterne i front 4-1. Den føring blev tilsyneladende en sovepude for hjemmeholdet, mens fynboerne kastede al forsigtighed over bord. Og det gav bonus.

Et forsvarskoks af Marco Petersen gav for anden gang i aften Topi Pipponen tomt mål og den målfarlige finne udnyttede koldblodigt den mulighed. Bulldogs var nu flyvende og først på alt. Og bare eet minut senere blafrede gardinet atter bag Galbraith. Denne gang var det Mathias Mølgaard, der havde sidste stav på skiven efter et godt tryk fra udeholdet.

4-3 og atter en helt åben hockeymatch.

Et par udvisninger til gæsterne i de sidste minutter af perioden, gav lidt pusterum til sønderjyderne, men ingen arbejde til måltavlen. Og derfor en kneben etmåls føring til et lettere rystet SønderjyskE-hold før tredje periode.

Sønderjyderne fandt imidlertid sig selv igen i kampens sidste tyve minutter: Og Matt Salhany strøg igennem på en friløber. Men Perhonen fik afværget i to omgange. Steffen Frank røg ud i to minutter og gæsterne viste tænder. Patrick Galbraith viste imidlertid hele sin rutine og sørgede for at holde fynboerne i skak.

Tiden gik og det blev mere og mere intenst. Alex Rauter agerede back for hjemmeholdet efter Öhman udgik og Marco Petersen fejlede. Og det gjorde amerikaneren ganske godt. Med syv minutter igen satte Brendan Harms et godt spil op. Perhonen parerede Cam Browns afslutning tæt under mål, men på retur nummer to fik Matt Salhany sendt pucken ind.

Dommer Martin Theiltoft vinkede afværgende og der udbrød tumult midt for mål, hvor gæsternes Tanus gav Cam Brown flere knytnæveslag. Dommerne vurderede dog, at begge skulle have samme straf og sendte derfor både Tanus og Brown tidligt under bruseren.

Piipponen var farligste mand hos Bulldogs i aften og han var også tæt på at fremskaffe udligningen med under fem minutter på klokken. Fynboerne trak i en sidste satsning Perhonen, men lykkedes ikke helt og sønderjyderne kunne strække armene i vejret og sætte først stik på slutspilskontoen. 4-3 sejren var ikke ufortjent, men den var lige så tæt som cifrene antyder.

Efter en første periode med klar sønderjysk dominans, svarede gæsterne flot tilbage og tankede trods nederlaget selvtillid før næste møde i Odense søndag aften. Man of the match var brølstærke Rasmus Lyø.

Fortjent Frederikshavner-sejr i åbningskampen Mathias Bau matchvinder i tæt åbningskamp