Pirates præsterede et comeback af gigantiske dimensioner. Kun en gang har NHL eksempelvis registreret tre mål på 20 sekunder af samme hold

Det var vildt.

Aalborg Pirates afgjorde kampen mod Esbjerg Energy med tre på blot 20 sekunder i tredje periode, hvor nordjyderne gik fra 1-2 til 4-2 og dermed lavede et af de vildeste turnarounds nogensinde i dansk ishockey.

Måske endda i professionel ishockey overhovedet. 

Tobias Ladehoff satte 2-2-målet i tiden 47:02 og Ben Duffy lagde til med 3-2-målet efter 47:15. Og så var det vel slut med bølgen, tænkte man.

Det gjorde Julian Jakobsen ikke. Aalborgs kaptajn gled ned gennem Esbjerg-forsvaret umiddelbart efter faceoff og scorede til 4-2 for hjemmeholdet. En helt vild vending på kampen, Aalborg holdt hjem og endte med at vinde 4-3. 

Har vi set noget lignende i dansk ishockey? Desværre har undertegnede ikke den statistik, men i nyere tid er der næppe scoret tre mål SÅ hurtigt.

Det var "One for the books" af Aalborg Pirates. Stensikkert. 

I NHL er rekorden for tre mål af samme mandskab lige nøjagtig på 20 sekunder. Det var i 1971, da Boston Bruins vandt 8-3 over Vancouver Canucks og scorede tre gange i løbet af tredje periode i tiden 4:50 til 5:10.

Den hurtigste mand i NHL, der har scoret tre gange på stribe er den tidligere Chicago-spiller Billy Mosienko, der scorede tre gange på 21 sekunder i 1951-52 for Chicago Blackhawks. Han er i øvrigt farfar til den senere Esbjerg- og Frederikshavn-spiller, Tyler Mosienko. 

Hurtigste mål i dansk ishockey, nu vi er der, faldt i en kamp i 1. division, i tiden, hvor der stadig var op- og nedrykning. Det blev scoret efter to sekunder. Vi citerer Rungsteds hjemmeside:

14. januar 1990 i en kamp hjemme mod Odense. Her scorede Per “Busser” Olsen nemlig verdens hurtigste mål, da han nettede efter bare to sekunder.

Kjeld Pedersen vandt kampens første faceoff, så pucken gik ud til højre, hvor “Busser” hakkede til gummiskiven med det samme og kunne se pucken stryge i nettet bag Odenses målmand.

Guinness rekordbog var efterfølgende i Hørsholm Skøjtehal, hvor man gentagende gange på videnskabelig vis forsøgte at genskabe målet, for at måle om det nu også kunne lade sig gøre. Det kunne det, og målet endte med at blive indskrevet på sin plads i Guinness Book of World Records året efter.

Det må have været et mystisk øjeblik at træde ind i hallen sekunderne efter og se, at der stod 1-0 på måltavlen og 0.02 på uret.


Frederikshavn-forlængelse: Christian Mieritz tager en tørn mere for White Hawks Stolt over storslået comeback