Uden fire imports formåede SønderjyskE at vende 0-2 til en 3-2-sejr i Nordjylland

Aalborg Pirates - SønderjyskE 2-3 (1-0, 1-2, 0-1) Til aftenens kamp skulle Aalborg forsøge at øge afstanden i toppen af Metal Ligaen, mens SønderjyskE skulle følge op på deres flotte sejr på udebane i Herlev onsdag aften. Aalborg kunne notere Johan Skinnars til skadeslisten, hvor George Sørensen allerede var noteret, mens der var comeback til Emil Marcussen.

SønderjyskE var derimod uden en række spillere til kampen, hvor man manglede Nicolaj Henriksen som målmandsreserve, mens defensiven var uden Anton Öhman, og offensiven var uden William Boysen, Jonas Borring, Jeppe Müller, Mike Szmatula, Mathieu Foget og Shawn O'Donnell, så SønderjyskE kom med tre kæder og en enkelt reserve, mens Aalborg stadig kunne stille med næsten fire hele kæder.

Ganske overraskende på den baggrund var det, at SønderjyskE hev en 3-2-sejr hjem i Aalborg - endda efter at have været bagud 0-2.

Aalborgs normale startende målmand, George Sørensen, er som skrevet ude med en skade, men det holdt ham ikke tilbage for at forlænge kontrakten med Aalborg, så den var gældende til sommeren 2023. Kontrakten blev underskrevet til klubbens VIP-arrangement forud for kampen.

Målmandsduellen stod mellem Frederik Søgaard for Aalborg Pirates og Patrick Galbraith for SønderjyskE.

Det var Aalborg, der kom bedst fra start, hvor Thomas Spelling og Mikkel Højbjerg havde mulighederne for at bringe Pirates foran, men en veloplagt Patrick Galbraith tog fra i målet. Galbraith var meget verbal i målet, hvor man kunne høre ham i næsten hele hallen, hvordan der blev råbt af backerne.

SønderjyskE fik kampens første powerplay, men SønderjyskE blev holdt godt ude ved banden, og når de kom ind foran målet, så var Frederik Søgaard klar med gribehandsken. Søgaard spillede sin fjerde kamp i sæsonen, og det var tredje hjemmekamp i træk, at han var starter i målet.

Aalborg fik kampens første scoring, da Anders Koch tog pucken med ind i zonen og sendte den sikkert over gribehandsken på Galbraith og op i hjørnet. Et skud, som Galbraith gerne ville have tilbage, for det var en chance, som han normalt ville redde. SønderjyskE var ikke uden chancer i opgøret, men Aalborgs defensiv var stærke til at blokere skuddene foran Frederik Søgaard.

Aalborg havde også mulighederne til at øge føringen til 2-0, hvor Emil Marcussen var for hurtigt over pucken fra banden, og ikke kom omkring stolpen med den, mens Galbraith var ude at sprælle, da Mikkel Højbjerg havde en stor chance i periodens sidste minut.

1-0 til Aalborg efter 1. periode var ganske fortjent, og føringen kunne have været større.

Det var Aalborg, der kom bedst ud til 2. periode, hvor der var chancer til Jonas Jakobsen og Emil Marcussen, men det lykkedes ikke at komme yderligere foran. SønderjyskE havde også deres muligheder til at udligne, men Søgaard var klar i målet med flere stærke redninger.

Aalborg kom i powerplay, og det blev udnyttet til scoring til 2-0, da Tobias Ladehoff sendte pucken i nettet. Der var en afventende udvisning på spillet, og da SønderjyskE tog en challenge for offside på opspillet og tabte denne, da Pierre-Olivier Morin havde skøjten på blueline, da pucken krydsede linien. Derfor endte Aalborg med at være fem mod tre i to hele minutter, men spillede pucken rundt i stedet for at skyde på mål, og de to minutter løb af uret.

Det gav momentum til SønderjyskE, der kom til flere gode muligheder, men Søgaard tog fra i målet, men måtte give fortabt, da Aalborgs defensiv blundede en smule og gav chancen til Mike Little, der sendte pucken ind bag Søgaard med baghånden. SønderjyskE kom i powerplay mod slutningen af perioden, og her endte den ved Cameron Brown, der hamrede pucken i nettet til udligning 2-2.

Som perioden løb ud, så fik SønderjyskE en udvisning, og Aalborg kunne starte 3. periode i powerplay i to minutter.

Aalborg startede i powerplay, hvilket gav nogle muligheder, hvor Tobias Ladehoff og Kirill Kabanov var tæt på at overliste Galbraith i målet, men den tidligere danske landsholdsmålmand sørgede for, at det stadig var helt lige efter udvisningen.

SønderjyskE var tæt på at komme foran efter små syv minutter af perioden, da Cameron Brown styrede pucken på stolpen, men Aalborg slap i denne omgang med skrækken, men det var tydeligt, at intensiteten steg i kampen, og vigtigheden af næste mål blev meget tydeligt på isen. Aalborg kunne skøjte fra SønderjyskE, hvis de ville, men det virkede til, at Aalborg også var en smule trætte, og ikke kunne komme igennem SønderjyskEs defensiv.

Der var ligeledes med masser små infights på isen, hvor der ikke blev fingre imellem, når der skulle tackles. Det var SønderjyskE, der kom på 3-2, da Mike Little modtog pucken omkring blueline og sendte den i nettet bag Søgaard. SønderjyskE forsvarede sig i egen zone, men Aalborg blev ikke for alvor farlige.

Med et par minutter igen af perioden tog Aalborg timeout og tog Søgaard ud af målet. Med en mand mere, så havde man pucken mere, men man kunne ikke få ro til at sætte spillet ordentligt op. Tiden løb af uret, og et afbudsramt SønderjyskE kunne tage sejren og de tre point med ned gennem Jylland.

Dermed er det helt tæt i toppen af Metal Ligaen, hvor fire hold ligger indenfor fire point. Spændingen er i den grad til stede i toppen.

Herlev bedst i intenst derbyopgør OPTAKT: Odense Bulldogs-Esbjerg Energy