Kampstart 20:15 i Spar Nord Arena

Det er ikke mere end 14 dage siden, at Odense Bulldogs og Esbjerg Energy spillede senest, og den kamp var underholdende. 

Fynboerne endte med at vinde 6-5 i Granly Hockey Arena efter en hektisk slutfase, og det var et ganske symptomatisk udfald for de hidtidige opgør mellem de to hold.

De ender med mange mål. Det blev 6-3 til Odense i det første opgør og derefter 7-1 til Esbjerg, inden det altså blev 6-5 til Odense senest i Esbjerg. Der er med andre ord regulær målgaranti i Spar Nord Arena i aften, hvor der kastes bamser, når Odense scorer det første mål i kampen. 

Udover at være et festligt event, har det også til formål at støtte sygdomsramte børn. Bamserne doneres nemlig efterfølgende til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, hvor de fortsætter med at sprede smil og gode oplevelser for børnene.

Odense smed en 3-0-føring i den seneste kamp mod Rødovre og har haft tendens til ikke rigtigt at kunne lukke kampene trods føringer. Sådan har det været flere gange i løbet af sæsonen, således også i den seneste kamp mod Esbjerg, hvor en 6-2-føring blev til en 6-5-sejr efter dumheder i slutfasen.

- Vores fokus er i første omgang på fredagskampen. Kampen bliver både vanskelig og vigtig for os. Vi har desværre måttet sande, at der ikke findes lette kampe. Og særligt på udebane er Odense en vanskelig opgave med publikum i ryggen, siger cheftræner Jason Jaspers i Esbjergs kampoptakt. 

- At vinde i Metal Ligaen kræver noget ekstraordinært, så alle hold spiller med en større eller mindre grad af desperation i spillet. Også Odense kæmper for pointene. De vil gerne levere foran eget publikum, så jeg forventer et tændt Odense-hold fredag aften, lyder det fra Esbjerg-træneren. 

Det forventer vi: Det kan og må blive underholdende. Odense og Esbjerg scorer masser af mål, når de mødes, og hvorfor ikke også i aften. Resultaterne mellem de to hold hidtil prædiker også den totale uforudsigelighed. 

Hold øje med: Topi Piipponen ser ud til at blive en virkelig skarp mand for Odense. Finnen har nu fem mål i fem kampe og bliver bedre og bedre. Hos Esbjerg har Travis Brown på det seneste vist stærke offensive takter. Fortsætter han med at rykke fremad?

Skader/karantæner: Radek Cip ude hos Odense, der også havde Samu Perhonen på fraværslisten senest. Ellers begynder det at se fornuftigt ud for fynboerne efterhånden. Hos Esbjerg blev der senest spillet uden Jonas Bjerrum, Oskar Boel og Grayson Downing. 

De indbyrdes kampe: Som ovenfor skrevet er der altså næsten målgaranti for mange kasser, når Odense og Esbjerg tørner sammen. 2-1 til Odense foreløbigt. 

Statistikken: Esbjerg er stadig nederst i formtabellen med tre point i de seneste fem kampe. For samme antal kampe har Odense snuppet otte point på det seneste. 


Afbudsramt SønderjyskE-hold lancerede stort comeback i Aalborg U20-landsholdets bruttotrup til Division IA-VM er udtaget