Midtjyderne er på besøg i Cortina d'Ampezzo

Bliv nummer et eller to ud af fire deltagende hold.

Sådan lyder "kravet" til Herning Blue Fox, når det i aften går løs i semifinalerunden ved denne sæsons Continental Cup - den lille af de europæiske klubturneringer.

Her er modstanden som regel mere overkommelig end i Champions Hockey League, og sådan er det også i dette års udgave, hvor Herning Blue Fox burde have fornuftige chancer mod hjemmeholdet fra Cortina d'Ampezzo, polakkerne fra GKS Katowice og det ungarske bud på en finaledeltager, Ferencvaros fra Budapest.

I aften klokken 20:30 tager Herning Blue Fox - kommende fra en flot 6-0-sejr over Aalborg i Metal Ligaen - livtag med de italienske værter.

Cortina d'Ampezzo spiller til daglig i den næstbedste "mellemeuropæiske" liga, Alps Hockey League, og uden at tale dårligt om den liga, så er Metal Ligaen vel en tand eller to stærkere. 

Men italiensk klubhockey er aldrig noget, man lige kører over, og Herning kommer op mod et hold, der har en håndfuld canadiere - ikke nogen, vi kender fra Metal Liga-regi - på holdet. 

Cortina ligger for øjeblikket på femtepladsen i Alps Hockey League, hvor der også er hold med fra Østrig og Slovenien. I fjor blev det til et nederlag i finalen mod slovenske Jesenice over seks kampe. Samtidig vandt Cortina den italienske Serie A, der blev spillet som en miniturnering med fire hold midt i sæsonen.

Så der skal nok blive noget at se til for Blue Fox.

GKS Katowice og Ferencvaros indleder turneringen klokken 16:30.

Kampene kan ses via dette Youtube-link: 


Storspillende Rørth sikrede Rødovre overraskende sejr OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles