Esbjergs måljæger er stærkt kørende og en af de bedste målskytter i mange år

Brady Shaw laver mål, mål og mål, og Esbjergs dygtige canadiske angriber er i gang med at skrive sig ind i historien som en af de mest scorende spillere i et Metal Liga-grundspil gennem tiderne. Shaw står lige nu med 32 mål og det samme antal assister. 

I hvert fald i dette årtusinde og siden DIU for alvor begyndte at skille statistikkerne for grundspil og slutspil ad. Det skete fra og med 2003/04-sæsonen.

Siden har listen af måljægere været lang og flot, men ingen har nogensinde været så farlig som Hernings svensker Henrik Eriksson, der i sæsonen 2014/15 dannede et frygtindgydende duo med Brad Schell hos Herning. Eriksson lavede gevaldige 42 mål i blot 35 kampe og fremstår dermed som en af de fremmeste målscorere, der overhovedet har optrådt i dansk ishockey - også hvis man tæller perioden før 2003/04 med. 

Der er således otte mål ned til Dale Mitchells 34 mål i 2015/16-sæsonen og yderligere et til Jesper Thörnberg og Daniel Wallin, der begge har nået 33 mål i et dansk ligagrundspil.

Og derefter finder vi altså Brady Shaw, der nu står med flotte 32 mål og altså har syv kampe til at rykke forbi Thörnberg, Wallin og Mitchell. 

Esbjergs canadiske angriber, der i øvrigt er søn af Columbus Blue Jackets assistenttræner, Brad Shaw, skal dog finde den helt store målnæse frem, hvis han skal fange Henrik Erikssons 42 mål. Shaw har syv kampe til at fange svenskerens rekord. Og Shaw skal op på 79 point i alt, hvis han skal ramme Bryan Marshall vilde 79 point fra 2010/11-sæsonen.

 


DALE MITCHELL HÆDRES med afskedskamp 7. marts White Hawks-direktør har et lille håb om 500 tilskuerne, men forhåbningerne er ikke store