Midtjyderne vandt i overtid og så skete der mirakler sent søndag aften i Italien

Herning Blue Fox vandt denne sene eftermiddag over GKS Katowice fra Polen, og det betyder, at de danske pokalmestre nu skal i Super Final og spille om det lille trofæ i europæisk ishockey.

Det blev 3-2 til midtjyderne efter overtid, men sejren over polakkerne - der stillede med 12-15 imports, alt efter hvordan man regner det ud - kom først i overtid.

Stik imod alle forventninger var det nok til at sikre sig en plads i finalerunden - Super Final. Endnu et bevis på, at de her internationale weekender er fuldstændig uberegnelige - og at det betaler sig at kæmpe til sidste sekund.

Blue Fox gjorde det i kampen mod Katowice, hvor midtjyderne var bagud 0-2 til dybt inde i tredje periode. Så scorede Mathias Bau og Jesper Thörnberg med syv og fire minutter igen af kampen, hvor stillingen nu var 2-2.

Pelle Hånberg satsede stenhårdt ved 2-2 og spillede uden målmand. Det gjorde han med den forventning, at italienske Cortina senere på dagen ville slå ungarske Ferencvaros og dermed være videre, hvis Herning mistede point mod Katowice.

Det lykkedes ikke at score, men til gengæld lavede Petter Hansson 3-2-målet i overtid og sikrede dermed Herning to point. Det skulle vise sig at blive værdifuldt.

Hvis Herning havde vundet i ordinær tid over Katowice ville Herning til gengæld have været videre. Polakkerne havde sikret sig adgang til Super Final allerede inden dagens runde.

Bliver det for indviklet?

Måske, men inden dagens sidste kamp mellem Cortina og Ferencvaros skulle hjemmeholdet bruge to point for at komme op forbi Blue Fox.

Det lignede en sikker Cortina-sejr, for fem minutter inde i tredje periode bragte italienerne sig foran 4-1. Men så gik Cortina i sort og Ferencvaros - der spillede for intet andet end æren, scorede tre gange. Det sidste mål kom godt tre minutter før tid. Stærkt kæmpet af ungarerne.

Cortina havde endnu en chance for at komme på siden af Herning. Det var overtiden, men den chance forspildte Cortina, for i stedet for italiensk sejr, blev det i stedet til en Ferencvaros-scoring ved den tjekkiske back Vladimir Roth.

Og mon ikke det vækkede både de fans, der havde taget turen til Italien, og Hernings spillere og ledere i holdbussen? For med Ferencvaros-scoringen blev facit:

1. Katowice (7 point), 2. Herning (5 point), 3. Cortina (4 point) og 4. Ferencvaros (2 point).

Dermed skal midtjyderne på internationalt arbejde i weekenden 12.-14. januar, hvor modstanderne i Super Final bliver GKS Katowice, Cardiff Devils og Nomad Astana.

OPTAKT: Frederikshavn WH-Rødovre Mighty Bulls Continental Cup: Herning slog ungarsk modstand sikkert