Anssi Rantanen får et gensyn med sin tidligere hjemmebane Frøs Arena

Da SønderjyskE senest var med i Continental Cup på hjemmebane, indledte de lyseblå også med en kamp mod de ungarske mestre. Dengang Dunaujvaros, trænet af svenske Stephan Lundh.

Det blev en alvorlig overraskelse for sønderjyderne, der tabte 1-3 og dermed dummede sig i turneringens ”must win”-kamp. Det gav et dårligt udgangspunkt til weekendens videre færd, og det er netop en gentagelse deraf, SønderjyskE skal undgå i aften.

Her gælder det første kamp i semifinalerunden udgave 2019/20. Ungarske Ferencvaros er modstanderen og traditionsklubben fra Budapest står som vinder af både det ungarske mesterskab og den internationale Erste Liga, hvor hold fra Ungarn og Rumænien deltager. Tidligere har der også været hold med fra både Østrig, Slovakiet og Serbien med i ligaen, der dog nu begrænser sig til to nationer.

En liga, som de fleste danskere formentlig undervurderer, men tag ikke fejl af at de bedste hold på gode dage formentlig sagtens magter at spille op med Metal Liga-holdene – og således også SønderjyskE.

Ungarsk ishockey er i fremgang, men samtidig skal det også noteres, at Ferencvaros kun er hold nummer fire i hierarkiet, selv om klubben er vinder af den nationale liga og Erste Liga.

AV19 fra Szekesfehervar spiller i østrigsk-baserede EBEL, mens MAC Budapest og Dunaujvaros spiller i den slovakiske liga. Det ungarske landshold udgøres også for hovedparten af spillere fra de tre klubber.

Kun Gergö Nagy, Ferencvaros’ bedste ungarske spiller, var med i den ungarske VM-trup i fjor.

Til gengæld har Ferencvaros hele tre spillere, der tidligere har gjort sig i den danske liga. Anssi Rantanen får et fint gensyn med sin gamle hjemmebane i Vojens, mens Jere Pulli (Rødovre) og Lauri Karmieniemi (Gentofte) også vender tilbage til dansk is.

Mest prominente udlænding er dog uden tvivl den farlige canadier, Brett Switzer og finske Rasmus Kulmala, der er tidligere juniorverdensmester med Finland. 

Ferencvaros slog i første runde de to hold fra Alps Hockey League, Olimpija Ljubljana og SV Ritten – og det var ganske overraskende og en stor skuffelse for Ritten ikke at gå videre på hjemmebane. Det var mere forventet, at ”Fradi” som ungarerne kaldes, slog de spanske mestre fra San Sebastian med 6-0.

Træner er Szabolcs Fodor, der ligeledes er assisterende træner for det ungarske landshold.

- Vi har ikke nogen overraskelser i ærmet i Vojens og spiller vores eget spil – derefter må vi se, om det er nok til at gå videre. Selvfølgelig giver vi ikke op på forhånd, men vi er opmærksomme på niveauet på de hold, vi møder. Vores job er at nyde hvert minut, arbejde hårdt og lære af kampene. Jeg er temmelig sikker på, at vi – uanset resultatet – er et bedre hold mandag, end vi var fredag, siger træneren ifølge det store ungarske ishockeysite, jegkorongblog.hu.

Kampen mellem SønderjyskE og Ferencvaros livestreames og kan ses lige her - kommenteret af Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø


Kristian Jensen idømt 20 dages betinget fængsel ved retten i Hjørring TV2 Sport sender fra Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox i aften