Det er et historisk stærkt samarbejde, der nu for alvor er sat i gang mellem Danmarks Ishockey Union, Ligaforeningen og den erfarne svenske virksomhed, Spiideo, der har sat kameraer op i samtlige haller, der huser Metal Ligaens slutspil

Der er i alt syv kameraer i hver eneste arena, og allerede nu har ishockey-Danmark stiftet bekendtskab med Spiideos nøjagtighed og høje kvalitet.

- Vi har stor erfaring med at arbejde med ishockey, men det er første gang, vi har truffet aftale med en hel liga på samme tid. Vi er svært taknemlige over at have fået muligheden, og vi vil gøre alt for at både Metal Ligaen, Danmarks Ishockey Union og Spiideo får mest muligt ud af samarbejdet, siger Morgan Zeba, Sales Manager hos Spiideo.

- Spiideos system er brugervenligt og nemt at tilgå og billedkvaliteten er perfekt. Vi ved, at systemet er afprøvet på højeste niveau og at Spiideo er topmotiveret i forhold til at gå ind i samarbejdet med Ligaforeningen og Danmarks Ishockey Union, siger ligachef for Metal Ligaen, Kim Pedersen.  

- Præsentationen var fremragende, og direktørerne for ligaklubberne bifaldt i den grad Spiideos løsning. Derfor var vi ikke tvivl, da vi skulle træffe beslutning, tilføjer han.

Systemet, der har syv kameraer inklusive målkameraer i hver eneste arena, har allerede været brugt i flere uger. Blandt andet under Continental Cup-finaleserien i Vojens og det nylige Metal Final4-event i Aalborg og til kampene i Metal Ligaen.

Det har fungeret upåklageligt hidtil og Metal Liga-chef Kim Pedersen er begejstret.

- I forhold til kampene i Metal Ligaen vil det minimere diskussioner omkring mål og alle målsituationer kan nu tjekkes efter på video. så vi kan få så korrekte kendelser som muligt i forbindelse med scoringerne, siger ligachef Kim Pedersen.

Fra næste sæson kommer Metal Ligaen til i hver spillerunde at have et såkaldt ”situation-room", det vil sige, at dommerfaglige personer i hver spillerunde sidder klar til at følge kampene og sammen med dommerne vurdere eventuelle tvivlssituationer.

Indtil da vil dommerne selv have mulighed for at tjekke relevante situationer på tablets i speakerboksen

- Det er ikke blot målkameraer, som det nye system kan benyttes til. Det kan blive et værktøj til livetracking af statistikker, livestream fra kampe i alle rækker, hvortil der ikke er solgt rettigheder og et værktøj, der kan bruges til træning, siger Kim Pedersen.

- Det giver klubberne en ny dimension i deres daglige arbejde, og vi kan fremhæve Frölunda i Göteborg (en af Europas absolutte topklubber), som en klub, der baserer sit udviklingsarbejde på vores system. Vores system er perfekt til at arbejde med – såvel på holdbasis, men også med den enkelte spiller, siger Morgan Zeba, Sales Manager hos Spiideo.

- Samtidig er det et system, der ikke kræver ret meget manpower og derfor kan det nemt bruges i enhver organisation – uanset, om vi taler NHL eller Metal Ligaen, tilføjer Morgan Zeba.

Slutspillet i Metal Ligaen går i gang 13. marts. Og når vi kommer så vidt, er det altså ikke blot i tv-kampene, hvor dommerne kan tjekke tvivlssituationerne – men i alle kampe. Den linje vil fortsætte ind i næste sæsons Metal Liga, hvor der i alt hænger mindst 63 Spiideo-kameraer rundt omkring i de danske ligaarenaer.


4-1: Herning tog pligtsejren i Odense OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls