I aften ved midnat lukker muligheden for at tilknytte nye spillere til trupperne i Metal Ligaen

Det er dagen, hvor transfervinduet lukker for Metal Liga-klubberne, og altså dagen, hvor vi finder ud af, hvilke spillere, der skal køre sæsonen færdig for de ni hold i Danmarks bedste ishockeyliga.

Muligheden for at handle er i forvejen indskrænket til et enkelt transferkort efter 1. februar, så derfor er der ikke belæg for den store dramatik i løbet af de kommende 15-16 timer i skrivende stund. 

Lad os tage et hurtigt kig på holdene, startende med tabellens etter:

Aalborg Pirates: Har i skrivende stund syv imports på holdet og har derfor plads til at handle. Men mon ikke Martin Lefebvre blev den sidste nye mand? Medmindre altså Olivier Hinses skade er så alvorlig, at sportschef Ronny Larsen ser sig nødsaget til at hente en mand, der kan fylde op for Hinse. Vores vurdering er, at det næppe sker, eftersom Aalborgs bredde i forvejen er så stor, at man har råd til at vente på en klarmelding fra canadieren.

Herning Blue Fox: Forleden udtalte sportschef Martin Struzinski, at man næppe henter nye folk ind. Og hvorfor egentlig også, hvis Sean Flanagan snart bliver klar igen? Der er rytme, bredde og harmoni på Herning-holdet lige nu, og det er der for så vidt ingen grund til at spolere. 

SønderjyskE: Det samme gælder i Vojens og omegn, hvor der er fyldt op med udlændinge og hvor bredden synes at være til fire kæder over syv kampe. Det er overraskende, hvis ikke Luka Vidmar blev den sidste handel for sæsonen.

Frederikshavn: I Frederikshavn spekuleres der for øjeblikket rigtig meget. Det er der ingen tvivl om: Hvornår er Rasmus Søndergaard tilbage? Hvordan står det til med Santeri Suistio? Er der bredde nok i angrebet til en serie over syv kampe? Kunne man erstatte reserven Jukuri med en anden import? Det vil ikke være overraskende, hvis de sportslig ansvarlige hos White Hawks kommer op med et eller andet i løbet af dagen. 

Rungsted: Der er fyldt op med otte imports og fungerer de på samme tid, har Rungsted et giftigt hold. Kigger man over Sundet, så har Mathias Røndbjerg stadig ikke frygtelig megen spilletid i Kristianstad, mens Morten Jensen har lidt mere. Men henter man en Røndbjerg, vil det også skubbe Jelert eller Schulze væk fra spilletid og spørgsmålet er, om Hjalmarsson og sportschef Hagen vurderer, at det er prisen værd.

Esbjerg: Jason DeSantis blev hentet for nylig som erstatning for Travis Walsh og dermed har Mark Pederson sit slutspilsmandskab klar og parat - og lige nu uden skader. 

Herlev: Har gennem hele sæsonen haft de samme otte udlændinge på holdet, og det regi bliver der ikke skiftet ud. Det er svært at forestille sig, at Herlev gør mere, men en lille joker kunne måske være, at Herlev lurer lidt på de danskere, der ikke får spilletid hid og did for at forstærke sig i bredden?

Rødovre: Der er masser af skader hos Rødovre - stadigvæk - men husk også, at Karvinen og Popovic er hentet ind som permanente forstærkninger for resten af sæsonen. Med Asperup tilbage er der skabt lidt nyt håb for Mighty Bulls, men kunne man forestille sig, at træner Lehtonen gjorde brug af sine finske forbindelser og måske sørgede lidt ekstra bredde og måske top? Sandsynligheden og økonomien er lille, men hvem ved?

Odense: Slutspilspladsen er næsten røget - også i teorien - og fynboerne er dermed også færdige med at handle. Men handler de den anden vej, hvis en af holdets profiler bliver kontaktet en danskerhungrende klub? Det er ikke usandsynligt, at det sker på trods af Odenses flotte ambitioner om en "værdig" afslutning på sæsonen, der har præget Bulldogs i 2020. 


Oliver True og Rasmus Simonsen fortsætter i Odense i 2020/21-sæsonen VIDEO: Højdepunkter fra Odense-SønderjyskE