Den tidligere Esbjerg-back er nu officielt NHL-spiller - er der penge på vej til Esbjerg?

Rygterne har svirret længe, og nu er det definitivt. Kodie Curran rammer NHL i den kommende sæson og dermed har den tidligere Esbjerg-back i den grad nået endnu et peak i sin flotte karriere. 

Han har skrevet en toårig kontrakt med Anaheim Ducks, der er et af de mandskaber, der ikke spiller med i det kommende udvidede slutspil i verdens bedste ishockeyliga. Ducks er blandt de syv hold, der allerede er skilt fra, og nu forsøger man altså at opruste frem mod den kommende sæson.

Kodie Curran har fået en toårig kontrakt med Ducks som indbringer ham en million dollars pr. sæson, og dermed satser Anaheim altså ikke voldsomme lønpenge ved at signere ham.

Ifølge flere kilder kommer der ved skiftet penge til Currans tidligere europæiske klubber ved skiftet på grund af NHL's aftale med europæiske klubber. Både Rögle, Storhamar og Esbjerg kan dermed se frem til en økonomisk kompensation ved skiftet. Vi undersøger, hvor meget det i givet fald bliver. 

Den offensivt mindede canadiske back eksploderede i slutspillet 2016/17 for Esbjerg, hvor han lavede et point i snit og for alvor viste sine styrker frem. Esbjerg vandt DM-guld. 

Derefter blev han hentet til norske Storhamar, hvor Curran nærmest gik pointamok og ene mand dominerede den norske liga. Han blev mester med Storhamar Dragons og lavede vanvittige 29 point i 14 kampe i slutspillet. Det havde for længst fået større klubber til at interessere sig for ham, og han skiftede til svenske Rögle i SHL. 

Her fik han kritik i begyndelsen i de svenske ishockeymedier, men den forstummede, som sæsonen 2018/19 skred frem. I den netop afsluttede sæson fortsatte Curran med at levere varen. For nylig fik han guldhjelmen i Sverige - kåret af spillerkollegerne i SHL - og i blev kåret til både årets spiller og årets back ved SHL Awards. Han nåede vilde 49 point i 48 kampe for Rögle i grundspillet, men fik desværre ikke lejlighed til at afprøve sig i slutspillet i SHL.


GALANSKY-SKIFTE TIL ODENSE NU BEKRÆFTET: Tjekken vender tilbage til Fyn 2000 STØTTEBILLETTER SOLGT: Rungsted-direktør skal løbe 500 kilometer i juni