Martin Gudmundsson kommer direkte fra Allsvenskan til Metal Ligaen

Da Patric Wener strøg mod nye udfordringer i Frederikshavn, fik Herlev travlt med at finde en ny coach til den kommende sæson. Og ørnenes ledelse endte med en uhyre spændende duo, for der er vel ingen tvivl om, at Martin Gudmundsson ser jobbet i Metal Ligaen som endnu et trappetrin opad i en trænerkarriere, hvor han formentlig satser endnu højere end Danmark.

Men nu hedder udfordringen opbygningen af et helt nyt hold i Herlev.

Martin Gudmundsson gik trænervejen tidligt. Han er født i 1986 og efter fire sæsoner i Almtuna i Allsvenskan og en halv sæson til at slutte af med i Arlanda Wings i Hockeyettan (15 kampe, 14 point) gik han trænervejen i en ung alder. Gudmundsson nåede landskampe som junior for Sverige og spiller-CV'et var ganske pænt. 

Fra 2013 til 2020 var han træner i Almtuna, der holder til i Uppsala. Først som juniortræner for Junior 16, 18 og 20 og i 2016/17-sæsonen trådte han ind i trænergruppen som assisterende træner i Hockeyallsvenskan.

Der var han også i 2017/18, inden han året efter blev forfremmet til hovedtræner. Den stilling beholdte han frem til 2020. Sæsonen 2020/21 tog han over i Hockeyettan i Arlanda Wings, inden han kom til Västervik i Hockeyallsvenskan til sæsonen 2021/22.

Her formåede han at føre klubben til en ottendeplads i grundserien og til sejr over AIK Stockholm i play-in, inden det blev til et nederlag mod HV71 i kvartfinalen.

I sidste sæson kørte det knap så godt for Västervik og i januar besluttede klubben at udskifte Martin Gudmundsson, der havde en anden tidligere dansk-bekendt, Morgan Persson, som assisterende træner.

Det var en vanskelig beslutning for Västervik-ledelsen, der gav Gudmundsson ros for stenhårdt og ærligt arbejde i tiden som træner i klubben. 

Så på trods af blot 36 år, kommer Gudmundsson altså med stor erfaring til Herlev, og hans assistent er mindst lige så spændende i form af Guillaume Doucet.

Mange husker formentlig Doucet for sine 25 kampe (8 point) i Herlev i 2014/15-sæsonen, og "Gui" Doucet har været på en lang rejse i Europa, specielt i Storbritannien, hvor han han spillet for flere store klubber, blandt andre Cardiff og Nottingham. 

Fra 2019 til sidste sæson var han "Director of Hockey Operations" hos Nottingham Panthers, men nu går han altså helt ned i boksen igen, hvor han skal stå ved Martin Gudmundssons side. 

Det bliver noget af en opgave de to nye folk i Herlev skal på, for som de fleste har iagttaget, har Herlev mistet en del markante navne, både danske og udenlandske.

Men der er næppe tvivl om, at den nye duo i boksen kommer med en meget stor energi til klubben. 

Herlev spiller på fredag sin første træningskamp mod Rødovre. 

 

 


9 NYE IMPORTS vi glæder os til at se fra på fredag Mathias Borring klar til at angribe igen