De midtjyske fans kan glæde sig til endnu en festlig udebanetur

Det bliver hårdt at være supertrofast Herning Blue Fox-fan i januar. 

Midtjyderne er som bekendt kvalificeret til Metal Final4, der spilles 19.-20. januar, mens det i går blev en realitet, at Blue Fox skal spille med i Continental Cup Super Final, som spilles weekenden forinden, fra 12.-14. januar.

Her møder Herning Blue Fox følgende mandskaber: Nomad Astana (Kasakhstan), Cardiff Devils (Storbritannien) og GKS Katowice fra Polen, og det er altså endnu ikke afgjort, hvem der skal spille på hjemmebane.

Det er dog sikkert og vist, at det ikke bliver Blue Fox, eftersom Kvik Hockey Arena er vært for kunstskøjteløberstævne den samme weekend. Vi kan formentlig også udelukke Astana som vært på grund af afstanden. Eksempelvis tager det ifølge Google Maps 9 timer at flyve til Astana fra Billund med mellemlandinger, og en bustur på 62 timer og retur er nok også lige i overkanten. 

Det er i hvert fald nemmere, at de rejsevante spillere fra Astana drager mod vest, end at tre hold skal til hovedstaden i Kasakhstan. 

Så er der Katowice og Cardiff tilbage og begge destinationer er overkommelige for både fans og spillere, og der er vel næppe tvivl om, at fansene fra de tre klubber er klar til at skabe en fest.

Undertegnede håber for Hernings vedkommende på Cardiff, eftersom der med sikkerhed vil være masser af hjemmefans til stede, og fordi det ganske enkelt virker utrolig stemningsfuldt at være til ishockey i det britiske. Cardiff har også en ret ny hal (2016) med plads til lige over 3000 tilskuere, så mon ikke waliserne står som favorit til at vinde værtskabet. 


FESTSTEMT ARENA, da White Hawks kom væk fra sidstepladsen OPTAKT: Frederikshavn WH-Rødovre Mighty Bulls