Der blev jublet som havde de vundet en afgørende slutspilskamp. På fornem vis blev White Hawks bakket op i aften, hvor festlighederne til tider også blev fejret på isen. Trods en lidt skæv anden periode, tog høgene en fortjent sejr, og overlod sidstepladsen til Olaf Ellers tropper

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls 5-2 (3-0,0-0,2-2)

Flot fremmøde med 1802 tilskuere til bundopgøret i Metal Ligaen, der leverede en fremragende kulisse. De så et hjemmehold nærmest afgøre tingene efter 20 minutter, hvor man var foran 3-0. Rødovre kom dog godt tilbage i kampen, men aldrig for alvor tæt på, og trods alt fortjent at høgene tog de tre point, og kom væk fra den sidsteplads de har ligget på hele sæsonen. Gratis adgang og øl havde lokket mange tilskuere af huse, og de hyggede sig gevaldigt.

Det var nemlig en fest vi blev budt i Nordjyske Bank Arena i første periode, hvor hjemmeholdet virkede ekstremt veloplagte. Man ville ud og erobre den slutspilsgivende ottendeplads, hvor man i sæsonen hidtil har ligget håbløst sidst. Men det er begyndt at spille for vendelboerne på det sidste, og dagens første periode satte et afgørende afsæt på sejren.

Canadiske Todd Winder har for alvor fået vinger for høgene, og hans solotur rundt om målet var en genistreg af de store. Han fik nemlig med rundturen sendt pucken ind bag ved Rørth, der ikke nåede at få sig sideforflyttet.

Tre minutter senere tog Christopher Frederiksen sagen i egen hånd. Landsholdsspilleren har virkelig spillet sig op på det seneste, og med en smuk pasning til Robin Johansson, var der scoring til 2-0. Svenskeren var sikkerheden selv, og jublen brød løs blandt det feststemte publikum, hvor fadøllet også smagte godt, selvom det var mandag.

Dem der gik efter nye forsyninger, gik glip af 3-0 målet. For blot et minut og 18 sekunder senere, lynede Thomas Søndergaard, da han lidt heldigt fik pucken i slottet. Resolut afslutning, og den garvede White Hawks veteran kunne lade sig hylde som målscorer.

Olaf Eller med timeout for at vække sine drenge, og kort efter var Moilanen da også uhyre tæt på en reducering. Han fik dog sendt pucken ved siden af mål, selvom det meste af buret var åbnet. Det var Rødovres største mulighed, i en periode, hvor de kom bedre med til sidst.

Det fortsatte de ind i anden periode, hvor gæsterne bestemt var med, og også i flere sekvenser det bedste hold. White Hawks sløsede flere gange, og fik slet ikke sat sig på Rødovre som de gjorde i de første tyve minutter.

Tyrene med en del hele og halve chancer, men Galansky var i vejen for det der sad indenfor målrammen. Flere muligheder, også der gik både ved siden af og over mål, og det var gæsterne mest i teten. Mod slutningen var Kyle Hallbauer tæt på med tre afslutninger fra distancen, og initiativet var klart på Rødovre hænder. Men ingen scoringer i den midterste periode, hvilket hjemmeholdet kunne være bedst tjent med.

Lad os i samme ombæring rose kampens dommere. De lod spillerne spille hockey, og slog til, når der blev gået over grænsen. Herlig linje fra de fire i sort, der dømte en helt perfekt kamp.

Rødovre tog et powerplay med ind til tredje periode, og det gjorde de på fornemste vis. Flere store afslutninger, inden Mikkel Binou Jensen kunne sende skiven ind bag en chanceløs Galansky. Det havde lagt i luften et stykke tid, og fornyet spænding i Nordjyske Bank Arena med udeholdets reducering.

Nu var det store spørgsmål. Ville White Hawks se spøgelser nu, med Rødovre kampen for en måned siden in mente, hvor man også førte stort inden tredje periode, men satte det hele over styr i en skrækkelig afslutning på det opgør.

Rødovre havde godt styr på det, men dummede sig i en god periode af kampen, med for mange spillere på isen. I powerplay havde Robin Johansson en stor chance, hvor Rørth måtte op med en fremragende redning. Det har kendetegnet Rødovre keeperen med gode præstationer på det seneste, hvor især fredag aften var helt formidabel i sejren over Aalborg Pirates.

White Hawks kløede på efterfølgende, og Christopher Frederiksen var rasendes tæt på at gøre det til 4-1. Men igen var Rørth på plads med en klasseredning.  Galansky ville også vise sig frem i den anden ende, og leverede en god parade. De to keepere var med afstand isens bedste spillere i aften.

Rørth var dog prisgivet, da White Hawks definitivt afgjorde kampen. Jakob Stridsberg med et skud fra distancen, og trafik foran Rødovre keeperen gjorde at udsynet var spærret. 4-1 til høgene, der blev bakket op af et helt fantastisk hjemmepublikum.

De fik mere at juble over med små fire minutter tilbage, da Robin Johansson med sin anden scoring kunne gøre det til 5-1. Han hamrede pucken ind bag Rørth. Man havde ondt af den unge Rødovre keeper, der havde stået så fantastisk, og holdt sit hold ind i kampen.

Han og holdkammeraterne fik sig dog en reducering at tage hjem på, da Kyle Hallbauer i powerplay fik sendt pucken ind bag Galansky.

Mere blev det ikke til, og høgene kunne lade sig hylde af fansene, der har været så meget igennem i sæsonen hidtil. Sjette sejr i træk til Patric Wener og White Hawks.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted Seier Capital Det ligner en tur til Polen eller Wales for Blue Fox