Ishockey skal der nok blive spillet, men klubberne er tvunget til at budgettere konservativt

Det er svært at være direktør og sportschef i de danske ishockeyklubber i disse dage, hvor det i bund og grund er totalt umuligt at planlægge frem til den kommende sæson.

De ni Metal Liga-klubber ser alle ud til at komme godt over 19/20-sæsonen, men forude venter arbejdet med 20/21-sæsonen, og med et fuldstændig uvist sponsormarked, ligesom det lige nu står hen i det uvisse, hvor mange tilskuere, der kan budgetteres med efter 1. september, hvortil det foreløbig er ulovligt at lave "større forsamlinger". 

- Hvordan den sportslige målsætning bliver, og hvordan budgettet ser ud, det er for tidligt at sige. Det bliver et spørgsmål om at sikre vores eksistens. Så må vi se, hvilket hold det bliver muligt at samle, siger eksempelvis Esbjerg-direktør Peder Krogsgaard ifølge Ritzau og jv.dk. 

Herlev-boss Lars Skjøth forventer et marked, hvor lønningerne går langt ned. 

- Det er svært. Vi budgetterer meget, meget konservativt og forsigtigt. Hvis vi skal budgettere meget lavere, end det vi har talt om, giver det dårligt mening at gennemføre sæsonen. Så konservative er vi, siger Lars Skjøth til Ritzau/jv.dk.

Han vurderer dog også, at lønningerne falder over hele verden og at en kraftig nedskæring af lønningerne i Danmark dermed ikke nødvendigvis vil påvirke det sportslige niveau.

Det er samme vurdering som ishockeyagenten Bjarne Madsen tidligere i foråret gav til Metalligaen.dk. 


SønderjyskE-chef håber på at alting er ordentligt i gang 1. september Odense-supportere har nu samlet over 10.000 kroner ind