Han savner tilskuerne, men er glad for være i playoff-intensiteten - Mads Frandsen gør sig klar til VM-debut i Riga

Allerede sidste sæson var Mads Frandsen udtaget som historiens første danske VM-hoveddommer. Og da Covid19-situationen aflyste VM-turneringen i Schweiz var det en kæmpe skuffelse for dommer Frandsen, der virkelig havde glædet sig til den fornemme opgave.

- Det tog rigtig lang tid at komme sig over skuffelsen over aflysningen. Men i efteråret måtte jeg sætte en streg i sandet og i stedet se fremad og forsøge at give et skud frem mod VM i 2021.

Det gjorde Mads Frandsen, der i de seneste sæsoner har dømt i både Norge og Danmark. I indeværende sæson begyndte han i Norge, men Danmark blev i første omgang lagt på hylden på grund af de hårde ind- og udrejseregler i Norge. Her blev antallet af kampe hurtigt reduceret og til sidst blev sæsonen helt aflyst i Fjordkraft-Ligaen, den bedste række.

- Så fik jeg chancen for at dømme slutspil i Danmark, og jeg vidste med det samme, at det var min eneste mulighed for at dømme A-VM. Heldigvis viste det sig, at det var det rette valg, siger en glad Mads Frandsen.

Han holdt sig i fysisk form trods to måneder uden kampe, og da han kom til Danmark brugte han et par kampe på at finde ”game mode” igen og komme tilbage i den danske dommergruppe.

- Det er skønt at være tilbage og dømme playoff. Jeg har savnet intensiteten og presset som følger med. Som dommer skal man præstere maksimalt i hver kamp. Ellers er man færdig i slutspillet – også selv om man er VM-dommer, siger Mads Frandsen.

Han glæder sig til at komme til Riga og A-VM, også selv om det bliver uden tilskuere og formentlig også i en ”boble”, hvis ikke den europæiske hverdag ændrer sig markant forinden.

- Jeg er helt ligeglad med, hvordan VM skal afholdes og hvilke restriktioner, der hersker. Bare jeg får lov at smide pucken i Riga i maj. Selvfølgelig bliver det hårdt at være væk fra familien – både nu her i playoffs og bagefter til VM, men heldigvis har jeg to uger mellem slutspillet og VM, hvor jeg kan være sammen med dem, siger Mads Frandsen.

Vi har talt meget med spillere og trænere om at spille uden tilskuere. Hvordan har det været som dommer og har det gjort det lettere/sværere for jer at håndtere kampene?

- Man er næsten blevet vant til at dømme uden tilskuere. Men der er ikke det samme sus i en tackling eller en nærkamp foran mål, når tilskuerne ikke er der. Der skal selvfølgelig dømmes efter reglerne, men jeg glæder mig helt vildt til at få tilskuerne tilbage i hallerne. Intet slår følelsen i at løbe ind til 5000 mennesker, som du skal forsøge at overtale til at være enig i det, man gør som dommer, lyder det med et smil fra Mads Frandsen, der to gange har modtaget den prestigefyldte dommerpris, BT’s Gyldne Fløjte.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy Esbjerg-træner bekræfter: Corcoran er fløjet hjem til USA