Kampstart 19:30 i Bentax Isarena

Sikke en kamp, der er lagt op til i Aalborg i aften.

Der er lagt op til æresoprejsning for hjemmeholdet, der havde en forfærdelig oplevelse tirsdag aften i Esbjerg, hvor de syv mål imod i anden periode overskyggede alt andet - også, selv om Aalborg Pirates fik scoret tre mål i tredje periode, som gjorde slutresultatet mere spiseligt.

Er Aalborg-lejren tilbage mentalt igen, eller har Esbjerg igen taget overhånden på det område af spillet?

Pirates-træner Garth Murray har formentlig forklaret spillerne, at de skal glemme kampen tirsdag og i stedet kigge på, at Aalborg stadig har et forrygende stærkt mandskab og alt andet lige må have flere kræfter til rådighed end et Esbjerg-hold, der er ramt på mandskabet. Senest er Charles Corcoran altså dømt ude for sæsonen og rejst hjem.

Samtidig kan Aalborg også holde sig til, at mandskabet i de to kampe hjemme i Bentax Isarena har haft fint styr over gæsterne rent spillemæssigt.

Hos Esbjerg lægger Felix Scheel op til, at Esbjerg-spillerne virkelig skal være til stede foran mål.

Det siger han til Nordjyske.

- Vi skal have flere folk ind foran målet. Det har vi ikke været så gode til i de forrige udekampe. Der må vi bare acceptere, at det kommer til at gøre ondt at stå inde foran mål og modtage den ene cross-checking efter den anden fra Lasse Bo Knudsen, lyder det fra Scheel. 

Et fokuspunkt hos begge trænere bliver formentlig også disciplinen. De to holds spillere er virkelig i kødet på hinanden, og der er ikke verdens bedste stemning holdene imellem. På det punkt kan det også blive højdramatisk i aften.

Hold øje med: Aalborg har mange kort at spille med. I aften kunne et af dem være Kirill Kabanov, der spillede en suveræn kvartfinale, men ikke rigtig har fået fat i semifinalen endnu. Hos Esbjerg har man stadig den store Brady Shaw-kamp til gode. Kommer den i aften?

Det forventer vi: At Aalborg vil spille yderst koncentreret og ikke lade sig frustrere og forstyrre af Esbjerg-spillerne, der igen vil forsøge at komme under huden på hjemmeholdets spillere. Et af de store spørgsmål er, om det på den måde vil lykkedes for Esbjerg at drille Aalborg på det parameter. 

Skader/karantæner: Jordan Smotherman er stadig i karantæne hos Esbjerg, Charles Corcoran er rejst hjem, mens Cam Knight ligeledes er tvivlsom. Hos Aalborg er der stadig frit valg på hylderne hos Murray og co.

Historikken: Opgør nummer fem i semifinaleserien. Indtil nu fire hjemmesejre og Pirates har endnu ikke tabt i slutspillet i Bentax Isarena. Kan Esbjerg bryde den stime i aften?

Statistikken: Aalborg havde masser af puckbesiddelse tirsdag aften og vandt også skudstats klart. Esbjergs vilde anden periode var baseret på omstillingshockey og hurtige kontraer, og det er, hvad Aalborg skal undgå i aften, hvis nordjyderne skal tilbage på sejrskurs. 


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE DOMMER FRANDSEN GLÆDER SIG VILDT til at smide pucken i Riga