Kampstart 19:30 i Bitcoin Arena

Så er det sidste udkald for SønderjyskE.

Mario Simionis tropper tager over bælterne og til Rungsted med desperation, vildskab og ønsket om at forlænge sæsonen med endnu en hjemmekamp.

Rungsted fører 3-1 i kampe over aftenens gæster, men var tirsdag aften hårdt presset i lange perioder af kampen i Frøs Arena. Derfor betoner SønderjyskE-træner Mario Simioni også i dagens udgave af JydskeVestkysten, at sønderjyderne ikke skal lave meget om i forhold til tirsdag - andet end at score på chancerne. 

Spillemæssigt skal der bare "køres på".

- Jeg synes, det var vores bedste kamp i serien. Vi spillede med meget mere energi end tidligere og spillede mere i deres zone, hvor vi skabte store chancer. Vi gav heller ikke mange chancer væk til dem, så jeg synes, vi spillede godt nok til at vinde, lyder det fra Mario Simioni til den lokale avis. 

Den helt store aktør tirsdag aften var Rungsteds rutinerede målmand Cristopher Nihlstorp. Den svenske målmand stod en fremragende kamp og tog fat i selv de mest umulige pucke. Her viste han virkelig sin klasse og understregede hvorfor mange aktører betegner ham som Metal Ligaens bedste. 

Samtidig må man jo bare, at de øvrige nøglespillere slår til, når det gælder for nordsjællænderne. Der er vilde mængder af istid til de tre topbacker, som synes at have uendelige kræfter, og topspillerne scorer på chancerne, når de opstår. Nichlas Hardt, Shane Hanna og til sidst Hampus Gustafsson, der scorede sejrsmålet.

Hold øje med: Nikolaj Rosenthal spillede sin "målfarligste kamp" i serien tirsdag aften og kommer tættere på en scoring. Hos SønderjyskE er kvartfinalehelten Yannick Vedel en mand, der snart skal få gardinet til at blafre igen.

Skader/karantæner: Bortset fra Daniel Nielsen synes SønderjyskE at have alle mand at vælge imellem, mens Rungsted tirsdag aften måtte undvære Marcus Olsson og Rasmus Andersson. 

Det forventer vi: Det er svært at forvente andet, end at det bliver lige så tæt som i de øvrige kampe. De to hold spiller god og jævnbyrdig ishockey og selv om der bliver gået til stålet, er det en helt anderledes type ishockey end "rå" omgang, der nu og da præger Aalborg-Esbjerg-serien. Det er næsten utroligt, vi ikke har set en overtid endnu. Måske i aften?

Historikken: Som skrevet altså fire etmåls-kampe hidtil. Kan SønderjyskE vende serien, eller har Rungsted fundet sit "vinder-mojo" fra 2019 frem? Grundserievinderne har nu i slutspillet været i stand til at vinde hele syv tætte kampe. 

Statistikken: Rungsted havde pucken mest i de første tre kampe, men i kamp fire var det sønderjyderne, der dominerede på den front. Samtidig havde SønderjyskE hele 17:24 minutter og stort set dobbelt så meget istid som Rungsted i offensiv zone. Det var også første gang i serien, at SønderjyskE vandt skudstatistikken. Ganske signifikant var det til gengæld, at Rungsted vandt faceoff-statistikken med 37-24. 


MATHIAS MØLGAARD skifter fra Frederikshavn til Odense OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy