Den svenske målmand spillede sin sidste kamp i aftes

Cristopher Nihlstorp stod med tårer i øjnene, da han ringede og talte med sin familie kort efter at præmieoverrækkelsen var afsluttet i aftes. Isen var rømmet for andet end jublende Rungsted-spillere, og den svenske målmand havde netop spillet sin sidste kamp på højeste plan. 

Tal om at stoppe på toppen: Nihlstorp blev TISSOT månedens spiller for april måned, han kom ind på All Star-holdet og spillede gennemgående fremragende i målet, da det gjaldt. Dermed kunne han lægge et dansk mesterskab til to gange SHL-guld og en Calder Cup (AHL), som han tidligere i karrieren havde vundet.

- Der er mange følelser i gang lige nu. Det er vemodigt at spille sin sidste kampe, samtidig med, at jeg føler en enorm glæde ved at have vundet det her mesterskab. Det er jo derfor, man spiller hockey: For at vinde, sagde Nihlstorp. 

Der var en banebrydende årsag til, at han - næsten naturstridigt - endte i Rungsted. Det var bedstevennen Mattias Persson, der lokkede ham til at slutte karrieren i Danmark.

- Vi har ligesom ikke spillet sammen siden vi var 18-19 år, og nu opstod chancen igen. Nu står jeg her med 25 nye kammerater og en guldhjelm. Det har været så fint at spille i Rungsted, og den danske liga har været en ny udfordring for mig. Ishockeyen er meget åben og offensiv og som målmand har du rigtig meget at lave. Det har været en ny oplevelse for mig, sagde Nihlstorp på klingende skånsk. 

- Vi savner bare en ting, og det er vores fans. Mange tak for, at de har støttet os på alle mulige måder. Jeg håber at kunne hilse på dem på et eller andet tidspunkt inden længe, lød det fra Nihlstorp.

Den nu 37-årige målmand blev svensk mester med Färjestad i 2011, hvor han var reserve og kom sent ind i finaleserien og lukkede fuldstændig ned for Skellefteå. I Växjö Lakers var han førstemand under guldsæsonen i 2015 og året forinden vandt han AHL og Calder Cup med Texas Stars og snusede også i den periode til NHL. 

Det bliver svært for Rungsted at finde en målmand af samme kaliber til den kommende sæson. 

- Vi fandt en vej til at vinde i det her slutspil, og der var hele tiden en ny spiller, der trådte frem, når tingene skulle afgøres. Sikke en stor aften at slutte karrieren på, lød det fra Nihlstorp, inden han skulle feste videre med kammeraterne. 


EN KLUBMAND TAKKEDE AF: Gade sluttede på toppen GULDKLUMMEN: Et Rungsted-hold af ypperste kvalitet