Rungsteds humørbombe takkede af på toppen

Der var en årsag til, at kaptajn Marcus Olsson hev Nikolai Gade og Cristopher Nihlstorp med ind til løftet at Prins Henriks Cup sent tirsdag aften i Bentax Isarena. 

Begge spillede nemlig den sidste kamp, og mens svenske Nihlstorp nøjedes med en enkelt sæson i Rungsted, skrev Nikolai Gade sig ind i historien som en ægte klubmand. Uanset hvor han spillet på Rungsted-holdet, har Gade nemlig altid været loyal overfor sin træner og sine holdkammerater, og han er altid gået forrest med et ordentlige "hestearbejde". 

I den her finaleserie vil han blive husket for 1-0-målet i den tredje kamp hjemme i Rungsted, hvor han scorede sit eneste sæsonmål på et ordentligt riv af et slagskud efter at Rasmus Andersson havde skaffet ham plads med en heroisk arbejdsindsats. 

Tal om at slutte på toppen for Gade, der har holdt ved sin klub i både gode og dårlige tider og såmænd også har et mesterskab i 1. division på sit cv. Den krævende spillestil har kostet mange skavanker. 

- Jeg er så stolt af gutterne derinde. Aalborg blev ved at komme, og vi leverede en fantastisk arbejdsindsats. Der er jo mange af os, der er helt færdige lige nu. "Mackans" (Marcus Olssons) skulder er jo fuldstændig smadret, og jeg selv har rendt rundt med en brækket hånd. Vi har ofret os totalt for det her, sagde en glad og træt Gade.

- Selvfølgelig er det lidt vemodigt lige nu, og det bliver hårdt ikke at skulle være en del af det inde på isen mere. Men jeg glæder mig til at stå på tilskuerpladserne og støtte drengene til næste sæson, lød det fra Rungsted-forwarden. 

Så blev han hevet væk for at passe et af sine vigtige job i truppen. Der skulle musik i omklædningsrummet og det var Gades ansvar - for sidste gang i karrieren. 


Julian Jakobsen: De var lige lidt klogere end os Emotionel Nihlstorp sagde farvel til karrieren med sit fjerde mesterskab