Aalborg-kaptajnen kaldte modstanderne for en velsmurt maskine

Julian Jakobsen og resten af Aalborg sled og slæbte til det sidste i aftes i Bentax Isarena, hvor nederlaget i overtid efterlod Aalborg-spillerne med den måske værste fornemmelse af alle: Sølvmedaljer. Det er først noget, man bliver stolt over i længden, for alle der har dyrket sport ved, at finalen er den værste kamp at tabe. 

Jakobsen afsluttede sin sæson helt alene på bænken i Bentax Isarena med en kold øl i hånden og udvekslede respektfulde bemærkninger med modstanderne. Flere af Rungsteds nordamerikanere var forbi for at hilse på, og naturligvis fik Jakobsen også snakket af med vennen Nichlas Hardt, der har været aalborgenserens værelseskammerat på landsholdet i mere end et årti.

Måske mødes de senere på sæsonen til VM i Riga, men lige nu og her overskyggede nederlaget i finalen naturligvis VM-tankerne for Jakobsen.

- Set over hele serien var Rungsted det klogere hold. Deres bedste spillere har hele tiden været i stand til at træffe de rette beslutninger, og det endte med at blive afgørende i den her serie. De har spillet som en velsmurt maskine og rollefordelingen hos Rungsted har været helt perfekt. Men jeg synes, vi endte med at give dem kamp til stregen. I den her serie var de lidt mere en velsmurt maskine, end vi var, og vi formåede ikke at tage vare på vores muligheder, sagde Jakobsen.

- Se nu bare i aften (tirsdag): Vi burde have lukket den her kamp efter første periode. Vi har chancerne til det, og burde føre 3-1 eller 4-1. Gennem hele serien kommer vi til at kæmpe hårdere for vores mål end Rungsted. Heldigvis er der masser af potentiale i vores trup, så vi skal nok komme stærkere tilbage. Det er jeg stensikker på, sagde Julian Jakobsen. 

- Jeg kan glæde mig over, at vi fik bevist, at vi var mindst et ligeså godt hold som Rungsted, og heldigvis fik vi noget af æren tilbage, selv om vi ikke kan bruge det lige nu. Igen - de var lige lidt klogere end os og spillede lidt mere simpelt end os i de afgørende situation, og det gav bonus, sagde Jakobsen, der på ingen måde er færdig med at spille ishockey i en alder af 34 år.

- Jeg har det rigtig godt her i Aalborg og har fået ro på tilværelsen. Jeg har styrketrænet rigtig godt i den her sæson og føler mig i god form. Jeg er klar til mere, forsikrede Julian Jakobsen. 


Lyskeskadet Rasmus Andersson sled sig gennem finaleserien og slog til EN KLUBMAND TAKKEDE AF: Gade sluttede på toppen