To perioder var lige nøjagtig nok for Esbjerg til at holde hjem i Spar Nord Arena

Herlev Eagles - Esbjerg Energy 3-5 (0-1,0-2,3-2)

Fredagskamp i Spar Nord Arena mellem Herlev Eagles og Esbjerg Energy, på en aften helt uden restriktioner.

En kamp uden den store betydning for holdenes placering i tabellen, - de er stort sikret en slutspilsplads, men point luner altid på kontoen. Alle tre point blev taget med hjem til Esbjerg efter en kamp hvor Herlev ventede for længe med at melde sig i kampen.

Esbjerg var først til at bide sig fast i offensiv zone, og en hårdtarbejdende Phillip Schultz var tæt på at generere en åbningskasse, men Herlev fik vendt spillet og tog vare på deres tilbud dog med samme slappe afslutninger.

Første ti minutter var med gæsterne som dominerende dog uden de store muligheder. En udvisning trak de dog til Herlevs Jani Siekkinen som kort efter fik selskab i straffeboksen af Luis Blak Olsen. Et bovlamt Esbjerg i fem mod tre evnede ikke at udnytte den store mulighed.

En fantastisk solotur af Herlevs Niklas Tikkinen som satte hele Esbjergs defensiv havde fortjent scoring, men i stedet kom Esbjerg afsted og med en styring tæt under Herlevs mål kom åbningskassen. Juuso Walli blev krediteret scoringen om end det så ud som Felix Maegaard Scheel havde sidste stav på pucken.

Gæsternes Simon Grønvaldt blev sendt i straffeboksen med godt to minutter til første pause. Herlev skød og skød men ingen scoring, hvilket blev afslutningen på en uengageret indsats fra begge mandskaber.

Anden periode startede med afvekslende spil i begge zoner uden der kunne kåres en overhånd, da de fleste afslutninger var forbi eller lige på keeper.

Esbjergs Sune Hjulmand trak en udvisning i offensiv zone og sendte Herlev i overtal. Savnet af flere profiler hos hjemmeholdet var tydeligt og ingen kvalificerede afslutninger i deres ellers sædvanlige paradedisciplin.

Gæsterne kunne øge føringen kort efter fuldtallige igen. Denne gang ingen tvivl Felix Maegaard Scheel var målscorer da han blev spillet blank foran Lukas Horák og eksekverede sikkert. Forarbejdet stod Andreas Grundtvig for.

Halvvejs i perioden fik Herlev lås gæsterne i egen zone, og genererede flere kæmpe muligheder, især Joseph Jonsson var nærgående, men ingen scoring.

Esbjergs Sune Hjulmand kunne udnytte, at Herlev var ved at skifte trætte spillere efter en længere skift, da han konsekvent kanonerede pucken i kassen fra distancen.

Anden periode bød på lidt bedre spil fra begge lejre, der havde skruet lidt på tempoknappen og dermed højere underholdningsværdi der sluttede med en friløber til hjemmeholdets Luis Blak Olsen som afsluttede snert forbi.

Tredje periode og nede med tre var svære odds for hjemmeholdet. De forsøgte efter bedste evne og efter få minutter lykkedes det for Joseph Jonsson at kanonere en reducering i kassen til 1-3. Den bedste start de kunne ønske sig.

Kort efter kom Herlev med endnu en reducering, det var Luis Blak Olsen der i to forsøg kunne skrabe pucken i kassen efter en kvalitetspasning fra Joseph Jonsson. Gæsterne havde mulighed for at forhindre scoringen, men valgte at se på uden at gribe ind. Spændingen var tilbage i opgøret.

Scoringen udløste prompte en timeout fra Esbjerg for at få styr på løjerne igen. Spillet bølgede herefter frem og tilbage over isen uden den store struktur fra begge mandskaber.

Næste mål ville sandsynligvis være kampafgørende, og det blev gæsternes Felix Maegaard Scheel, der fik æren da han udnyttede en friløber, men glæden for gæsterne varede kort, da Herlevs Alexander Lindqvist-Hansen i næste moment kom først på en retur i slottet og åbnede scoreboardet igen.

Hjemmeholdet trak keeperen ud i slutfasen og det udnyttede Esbjerg ved Andreas Grundtvig til at sætte sidste søm i kisten da han overspurtede Lasse Mortensen og prikkede skiven i kassen.

Herning udnyttede fynsk kollaps og tog storsejr med hjem i bussen Sønderjysk skarphed afgjorde medrivende kamp i Vojens