Sæsonrekord i Odense, men kun de medrejsende Herning-fans kunne forlade hallen i glæde

Odense Bulldogs-Herning Blue Fox 1-8 (1-2,0-4,0-2) Der var lagt op til den helt store fest i Odense med 2257 tilskuere til stede i den første kamp på Fyn uden Covid-19 restriktioner i lang tid, men efter et større fynsk kollaps i anden periode, fusede festen gevaldigt ud, og Herning Blue Fox kunne i dominerede stil tage fra Fyn med en 8-1 sejr.

Første periode var en eksplosiv og underholdende periode, hvor begge hold fik skabt pæne chancer og kom med fin fart og energi. Et mål var på trapperne og efter et længere pres fra de midtjyske gæsterne kom scoringen. Efter flere fine muligheder fra Herning, sendte Kristian Jensen et umiddelbart ufarligt skud afsted fra højre side, men på en eller anden måde overplacerede det Samu Perhonen i målet, og gik ind til en føring til gæsterne efter godt 13 minutters spil.

Føringen holdt dog ikke i mange minutter, da Odense Bulldogs fik dog bragt balance i regnskabet kort efter. Philip Andre Rafnsson udnyttede på fornemmeste vis en to mod en-situation, hvor Rafnsson selv sendte et skud afsted, der gik under handsken på Emil Kruse, og dermed kunne Rafnsson fejre sin første scoring i Metal Ligaen.

Herning var dog utroligt tæt generobre sin føring, da Kristian Jensen var tæt på at score på en retur, og senere da Teemu Pulkkinen kom alene igennem med Samu Perhonen, men i begge omgange var den finske målmand på plads, og han tog i den grad revanche for sin rolle i Hernings føringsmål.

2-1 scoringen til gæsterne lurede, og med under et minut igen af første periode kom den, da Perhonen blot kunne halvklare et skud fra Thomas Andersen. Returen var Joachim Linnet først over og med et træk til venstre, fik han sendt pucken over i baghånden og op i nettaget til en føring til Herning på 2-1 efter første periode.

Fynsk nedsmeltning

Anden periode blev et sandt fynsk mareridt, hvor de blev overløbet på alle facetter af spillet af de midtjyske gæster. Deres eneste reelle chance i perioden kom fem minutter inde i perioden, hvor flot opspil af Rafnsson og Lukas Bach Nielsen gav Grom Topholt en fin chance tæt under mål, men Emil Kruse lavede en flot redning, som skulle blive startskuddet på en stor midtjysk periode.

Blot 20 sekunder efter Topholt chance, fik Herning scoret til 3-1. Efter pucken blev ført ind i zonen fik Simon Schleicher sendt et skud afsted fra blå linje, som blev ikke holdt af Perhonen. Igen var Herning først over returen, hvor Peter Eg Larsen let kunne sende pucken ind bag den finske målmand.

Samme opskrift fra gæsterne, gjorde det til 4-1 kort efter, da endnu et skud fra en af Hernings backer skabte stor ravage. Skuddet gik langt forbi mål, men via banden sprang pucken ud til Jakob Jessen, som var helt umarkeret og scorede sikkert i tomt mål.

Nede med 4-1 tog Poul Thomson en timeout, men lige lidt hjalp det. Efter et pucktab i offensiv zone, blev Odense fanget med fire spillere foran pucken og det gav en fire mod en situation. som blev eksekveret til perfektion af gæsterne. I sidste ende var det Rasmus Nielsen, som kunne afslutte russerangrebet og bringe topholdet foran med 5-1.

Nedsmeltningen fra de fynske værter kastede store fynske frustrationer af sig, hvilket resulterede i at Gorm Topholt lavede en klodset 2+2+10 minutters udvisning for dårlig opførsel, som gav fire minutters powerplay til gæsterne. En situation, som blev endnu værre for Odense, da Ales Sova også blev udvist for efter to minutter.

I fem mod tre var det ingen sag for Herning at få scoret til 1-6, da de efter fine kombinationer fik sat en førstegangsafslutning fra Jarkko Malinen op. Med et knaldhårdt skud fik Malinen sendt pucken op i det fjerneste målhjørne og ind bag Perhonen.

Temperamenterne tog overhånd i periodens afslutning, og det var en decideret ond stemning i periodens sidste fem minutter, hvor de fynske frustrationer fik frit løb. Flere gange var der store konfrontationer, og det kulminerede i en stor slåskamp mellem Lukas Bang og Mark Auk, hvor begge blev sendt i bad efterfølgende.

Med en stilling på 6-1 ved pausen til tredje periode handlede det mest for Herning om blot at kører sejren stille og roligt i land, men Odense skulle undgå den helt store ydmygelse. En mission som slet ikke lykkedes for de fynske værter, som forsatte deres sløsede spil fra anden periode, hvilket gav flere gode chance til Herning.

En af disse fejl lavede Rasmus Simonsen lige Albert Adamsens mål, hvor han tabte pucken, og gav den væk til Hernings forwards. Efter flere flotte pasninger og driblinger, fik de fuldstændigt udspillede Odenses defensiv. I sidste ende var det Mads Christensen, som i tomt mål kunne score til 7-1 cementere ydmygelsen af fynboerne.

Frustrationerne hos Odense fik igen frit løb, og det kostede Jonathan Tanus en badebillet for checking to the head. Det betød fem minutters powerplay til Herning, som de udnyttede efter blot fem sekunder, da Miska Humaloja styrede en puck forbi Adamsens.

Odense overlevede dog det resterende undertal og resten af kampen, uden at indkassere yderligere scoringer, og dermed kunne Herning tage tilbage til det midtjyske efter en flot og yderst overbevisende sejr på 8-1 over Odense.

OPTAKT: Aalborg Pirates-Herlev Eagles Esbjerg-skarphed i 40 minutter var nok, Herlev kom for sent i gang